Norges høyeste arbeidsledighet siden andre verdenskrig

Arbeidsledigheten i Norge er nå på 10,4 prosent. 291 000 personer er helt arbeidsledige.

ØKER: Arbeidsledigheten i Norge har gått kraftig opp som følge av tiltakene for å begrense spredningen av coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ØKER: Arbeidsledigheten i Norge har gått kraftig opp som følge av tiltakene for å begrense spredningen av coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsledigheten i Norge er nå på 10,4 prosent. 142 000 personer er nye ledige den siste uka, ifølge tall fra Nav.

Dermed er 291 000 personer nå helt arbeidsledige. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 306 000 personer, eller 10,9 prosent av arbeidsstyrken. Dette er den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden andre verdenskrig, og Nav peker på den kraftige økningen i antall permitteringer som hovedårsaken.

Dette gjelder 90 prosent av dem som har registrert seg som ledige i løpet av den siste uken.

– Utviklingen på arbeidsmarkedet i Norge de siste to ukene er uten historisk sidestykke, hvor vi har gått fra 65 000 registrerte helt ledige tirsdag 10. mars til dagens 291 000, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Butikk og salg lider

Tiltakene har gått aller verst ut over personer i butikk- og salgsarbeid den siste uka. Ifølge tallene fra Nav har arbeidsledigheten økt med 32 000 (151 prosent) personer fra denne yrkesbakgrunnen den siste uka.

Arbeidsledigheten innen butikk- og salgsarbeid tilsvarer nå 19,4 prosent av arbeidsstyrken. Antallet helt ledige innen reiseliv og transport har økt med ytterligere 20 000 (81 %) den siste uka, og er nå yrkesgruppen med høyest arbeidsledighet på 25,2 prosent av arbeidsstyrken, ifølge tallene fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer