Biodrivstoff og lønnsomhet:

Norges ledende produsent tror ikke biodrivstoff vil bli en stor næring i Norge

- Vil ikke nødvendigvis føre til flere arbeidsplasser.

- IKKE LØNNSOMT: Direktør for foretningsutvikling hos Borregaard i Sarpsborg, Gisle Løhre Johansen, heller kaldt vann i blodet på de som håper at biodrivstoff skal bli en stor, norsk næring i framtiden.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- IKKE LØNNSOMT: Direktør for foretningsutvikling hos Borregaard i Sarpsborg, Gisle Løhre Johansen, heller kaldt vann i blodet på de som håper at biodrivstoff skal bli en stor, norsk næring i framtiden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SARPSBORG (Dagbladet): - Vi tror ikke nødvendigvis at et økt omsetningskrav for biodrivstoff fører til flere arbeidsplasser i Norge, fordi påbudet ikke nødvendigvis innebærer at produksjonen blir gjort her hjemme, sier Borregaards direktør for forretningsutvikling og FoU Gisle L. Johansen.

Han skuer utover Borregaards enorme anlegg for treforedling. Borregaard er blant verdens største - og Norges foreløpig eneste - produsent av andregenerasjons bioetanol.

Det dreier seg altså om biodrivstoff som ikke framstilles på bekostning av matvareproduksjon, til bruk for bensinbiler og lastebiler og busser som ellers ville gått på diesel.

Dermed burde Borregaard vært en spydspiss i regjeringens drøm om et grønt skifte som gir nye arbeidsplasser, og torsdag skal Borregaard holde et innlegg på NHOs årskonferanse.

Politikernes drøm

Målet med konferansen er ifølge NHO å «vise at det er mulig å redusere klimautslipp, samtidig som vi skaper verdier og arbeidsplasser».

Det målet passer godt overens med mantraet til Erna Solberg og de tre andre partilederne i den borgerlige samarbeidskonstellasjonen: Kutt i klimagassutslipp skal gå hånd i hånd med nye, grønne arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer