Norges lengstværende asylbarn Hawjin (12) og Nawjin (10) får bli i Norge likevel

Tingretten ville sende de to Haugesund-jentene til Iran. 

FÅR BLI: De to søstrene Hawjin (12) og Nawjin (10) er født og oppvokst i Haugesund, men Utlendingsnemda ville sende dem til Iran av innvandringsregulerende hensyn.
Her er de sammen med Far Naser Alinejad (35) og kona Nashmil Rasulpoor
Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
FÅR BLI: De to søstrene Hawjin (12) og Nawjin (10) er født og oppvokst i Haugesund, men Utlendingsnemda ville sende dem til Iran av innvandringsregulerende hensyn. Her er de sammen med Far Naser Alinejad (35) og kona Nashmil Rasulpoor Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember 2015 opprettholdt tingretten vedtaket om å sende de to Haugesund-jentene Hawjin og Nawjin Alinejad og familien til Iran. I dag kom svaret på ankesaken i Borgarting lagmannsrett, og det ble bestemt at de to jentene får bli i Norge likevel.

Søstrene har bodd henholdsvis ti og tolv år i Norge, hvilket medfører at de antagelig er de lengstværende asylbarna i landet noensinne.

- Jeg har bare snakket såvidt med far. Han ble overveldet, og sprer nå de gode nyhetene til sine mange støttespillere, sier familiens advokat Jan Birkeland til Dagbladet. Han sier at de etter behandlingen i lagmannsretten hadde et håp om å vinne fram i dag.

Det var H-Nytt som først omtalte saken.

Født i Norge

I 2004 ble Hawjin (12) født på sykehuset i Haugesund og i 2006 kom lillesøster Nawjin (10) til verden. I april i 2015 kom beskjeden fra UNE om at jentene må ut av landet. Foreldrene kom hit i 2003 og UNE vil sende ut familien av innvandringsregulerende hensyn. Tingretten ga i desember 2015 UNE medhold.

Tingretten mente foreldrene «ikke har oppfylt sin plikt til å dokumentere sin identitet, og at de heller ikke har tatt nødvendige skritt for å framskaffe slik dokumentasjon», noe foreldrene selv bestrider. Grensa for å regnes som et lengeværende asylbarn med særlig tilknytning til Norge, er 4,5 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer