Norges mektigste homofile

Bjarte Hjelmeland er Norges mektigste homofile innenfor kultur mener Dagbladets jury. Selv er han skeptisk til en slik kåring

MEKTIG: Bjarte Hjelmeland.  Foto: HENNING LILLEGÅRD
MEKTIG: Bjarte Hjelmeland. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en serie artikler vil Dagbladet nominere og kåre Norges mektigste homofile i ulike bransjer. I dag tar vi for oss medier, kultur og idrett.

Hjelmeland mektigst

Dagbladets jury har kåret Bjarte Hjelmeland til Norges mektigste homofil innenfor kultur, selv er han svært skeptisk til en slik kåring:

Det er sikkert godt ment, og meningen er nok at jeg skal bli glad, eller stolt, men jeg stiller meg bare litt undrende til kåringen, sier Bjarte Hjelmeland (39).

Hjelmeland er teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen, samt sanger, skuespiller og regissør. I ferien fra teateret er han travelt opptatt med å spille inn nye episoder av TV2-serien «Hvaler» på Hvaler.

Skeptisk

En enstemmig jury mener Hjelmeland er klart mektigst av alle skeive i kulturverdenen. Han har en rekke kritiske spørsmål:

—Var det mine evner som kulturleder som ble bedømt, eller vant jeg ut fra mengden presseklipp hvor det nevnes at jeg er homo? I og med at jeg vant homokåringen, er jeg da automatisk diskvalifisert til å delta i «Den andre kåringen», den mellom de andre kulturlederne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer