Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges mest kjente rasehund død i kennelbrann i Irland

- Det er tragisk, sier leder i Norsk Kennel Klub.

DØDE I BRANN:   Her mottar Zanta av Quantos Bamsestatuetten for 2010, en pris som gis til den mestvinnende hunden uavhengig av rase. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
DØDE I BRANN: Her mottar Zanta av Quantos Bamsestatuetten for 2010, en pris som gis til den mestvinnende hunden uavhengig av rase. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mestvinnende hunden i Norge de siste årene; kanskje i historien, er død.

Schäferhunden Zanta av Quantos mistet livet i en kennelbrann i Kildare i Irland for to uker siden.

Totalt 13 hunder mistet livet i den irske kennelbrannen  som ble oppdaget på ettermiddagen den 16. august. Brannmannskaper var på stedet allerede etter 15 minutter, men brannen hadde allerede fått godt tak og bare 9 hunder ble reddet ut i live, ifølge Independent.ie.

- Tragisk - Så å si alle som er interessert i hund i Norge har hørt om Zanta. Hun var den mest kjente nålevende hunden her til lands. Tre år på rad vant hun tittelen Årets hund, noe som aldri har skjedd før. Hun var enestående i norsk hundehistorie, sier administrerende direktør i Norsk Kennel Klub Espen Engh, som kaller ulykken «tragisk».

Den irske kennelen hadde spesialisert seg på å trene og vise fram rasehunder for eiene i utstillinger over hele Europa og mange av hundene som døde hadde vunnet gjeve priser. Også en annen prisvinnende norsk hund, en Welsh Corgi Pemebroke, døde i brannen.

Begge de norske hundene tilhørte oppdretteren Tor Johansen fra Lillesand. Han forteller at han vet lite om hva som skjedde.

- Jeg ble ringt opp av kenneleierne dagen etter brannen, men etter det har jeg ikke fått tak i dem, forteller han til Dagbladet.

Johansen har etter hvert fått en kontaktperson i det lokale politiet, som har etterforsket brannen, og venter på endelige svar.

Verdifulle hunder Mange av hundene på kennelen var verdt mye penger, ifølge den irske avisa.

Johansen ble tilbudt 300 000 for den norske premiehunden for et års tid siden, men takket nei.

- For meg var hun verdt mer enn penger. Hun var ikke til salgs, sier han.

Ifølge Independent.ie skal branntekniske undersøkelser ha fastslått at brannen ikke skyldes noe kriminelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media