MARIUS REIKERÅS

Norges mest omdiskuterte menneskerettighetsjurist kjemper på flere fronter: - Jeg reagerte kraftig på at han ba meg om å lyve

Marius Reikerås (44) har i årevis vært et konstant uromoment for norske myndigheter. Nå er han i strid på flere fronter.

GOD STEMNING: Marius Reikerås etter endt antibarnevernsforedrag i Tallinn - sammen med barnevernskritikerne Rune Fardal og Kirsten Leikny Femundsenden.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
GOD STEMNING: Marius Reikerås etter endt antibarnevernsforedrag i Tallinn - sammen med barnevernskritikerne Rune Fardal og Kirsten Leikny Femundsenden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN/OSLO (Dagbladet): - Det er ingen tvil om at jeg har følt meg motarbeidet av systemet lenge.

Marius Reikerås (44) ser ut over den tynt befolkede konferansesalen i Nasjonalbiblioteket i Estlands hovedstad Tallinn. Det er 25. november. Et trettitall mennesker har trosset den iskalde høstvinden og betalt fem euro i døra for å høre den avskiltede advokaten «avsløre den norske menneskerettighetsbløffen».

På skjermen bak Reikerås dukker det opp to bilder. Ett av ei mor som er fratatt barna sine av barnevernet – og ett av Anders Behring Breivik. Den ene får hjelp – den andre ikke, ifølge Marius Reikerås.

- Hvorfor bruker du et bilde av massemorderen Anders Behring Breivik?

- Breivik og Mulla Krekar får dyre advokater oppnevnt av staten. De får realitetsprøve krenkelsene de mener er begått. Det er greit at de får det, men mannen i gata har ofte ikke sjans til å få den muligheten. De færreste i Norge får realitetsprøvd menneskerettighetene slik - eksempelvis i barnevernssaker, sier Reikerås til Dagbladet.

Fra talerstolen i Tallinn uttalte han, med en aksent som vitner om skolegang i USA i ungdommen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer