Norges millenniumbarn

Lille Kjetil René ble det første barnet som ble født i Norge i dette årtusenet. Hjerteknuseren lot ikke til å bry seg nevneverdig med hederstittelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre minutter over midnatt syntes Kjetil René det var på tide å hilse på verden. Det gjorde han på Vestfold sentralsykehus i tusenårsbyen Tønsberg.

- Jeg hadde ingen planer om å få tusenårsbarnet. Terminen var egentlig 15. januar, forteller en sliten men lykkelig mamma, Christin Trøyflat fra Sandefjord.

I hele går var hun, millenniumbarnet og pappa Håvard i sentrum for oppmerksomheten ved Vestfold sentralsykehus. Stolte jordmødre sørget for at paret ikke led noen nød. En mett og fornøyd Kjetil René tok lett på alt oppstyret, og sov seg like godt gjennom hele pressekonferansen.

Gave fra fylket

- På vegne av sykehuset takker jeg for at valget falt på oss nå som Tønsberg er 1000-årsbyen, sier sykehusdirektør Arne Herberg.

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på hva dette betyr. Vi har fått en gavesjekk fra DnB og vogge fra Fylkeskommunen. Det blir morsomt å se tilbake på det, sier mamma Christin.

- Var du bekymret for om noen av sykehusmaskinene skulle gå i stykket på grunn av tusenårsfeil?

- Ja, noen dager før så, men ikke mens det sto på. Jordmødrene tok så godt vare på oss så. Da de fortalte at Kjetil René var millenniumbabyen, trodde jeg ikke noe på det, sier Christin.

Velskapt

Det var jordmor Vigdis Grav som tok imot tusenårsbarnet. Hun berømmet Christin for fødselen.

- Det var en flott fødsel, og hun er hjertelig velkommen igjen, smiler jordmoren.

Kjetil René var velskapt på alle måter, veide 3710 gram og målte 51 cm.

FØRSTEMANN: Lille Kjetil René ble første nordmann født i det nye årtusenet.
NYTTÅRSGAVE: Kjetil René blir barn nummer tre i familien Trøyflat. Kevin (6) og Nine (9) hadde ikke noe imot å få en millenniumbror.