Norges nye jernlady

Siv Jensen vil bli Norges «Maggie».

- SOM MEG: - Hun var en kontroversiell politiker som turte å stå for noe. Det samme pleier man å si om meg, sier Frps partiformann, Siv Jensen, til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
- SOM MEG: - Hun var en kontroversiell politiker som turte å stå for noe. Det samme pleier man å si om meg, sier Frps partiformann, Siv Jensen, til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Hun var en kontroversiell politiker som turte å stå for noe. Det samme pleier man å si om meg, sier Frps partiformann, Siv Jensen, om sitt store forbilde Margaret Thatcher.

Det var da hun ble invitert til å snakke i det britiske Underhuset, at hun ble omtalt som «Norges Margaret Thatcher».

Det er ikke første gang. Desember 2008 var det Standpoint Magazine som sammenlignet henne med jernladyen.

Blir ikke likt av alle- I Norge har man en tendens til å få politikere som streber etter å bli likt av alle, og som ikke vekker noe engasjement. Men jeg synes det er viktig å virkelig stå for noe, sier Jensen.

Det var sir Malcolm Rifkind, som representerer det konservative partiet, og som var statsråd under både Margaret Thatcher og John Major, som hadde invitert Jensen til å foredra under overskriften «Hvordan fremme stabilitet og frihet i 21. århundre - et norsk perspektiv».

- Kommende statsministerI invitasjonen blir Jensen beskrevet som «trolig en kommende norsk statsminister» og «Norges Margaret Thatcher».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.