- Norges nye narkobaroner

Hells Angels og Bandidos har bygd seg opp igjen etter den kostbare MC-krigen. Hells Angels kontrollerer nå narkotikaomsetningen i mange store norske byer, og kan knyttes til kjempebeslag av amfetamin og hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er konklusjonen i en hemmeligstemplet rapport fra Kripos som Dagbladet har fått tilgang til.

«Siden «fredsavtalen» mellom Hells Angels og Bandidos har det ikke vært noen kjente episoder av noen slag mellom dem. Begge klubbene har i denne perioden tatt seg av «forretningene». Beslag og arrestasjoner i narkotika- og våpensammenheng gjenspeiler at klubbene nå bygger seg opp igjen økonomisk,» skriver Kripos i rapporten.

Siktet etter kjempebeslag

Personer med tilknytning til det kriminelle MC-miljøet i Norge er etter det Dagbladet erfarer siktet i de to største narkotikasakene i Norge i år.

En sentral skikkelse i MC-miljøet sitter varetektsfengslet i Spania, siktet for innførsel av ett tonn hasj til Norge. Hasjen ble innført fra Marokko til Flekkefjord. Et medlem i en MC-klubb med nær tilknytning til Hells Angels er varetektsfengslet etter at tollvesenet beslagla 100 kilo amfetamin for en måned siden. Amfetaminen ble smuglet inn i landet med ferje fra Danmark. Andre med perifer tilknytning til MC-miljøet er også i politiets søkelys. Fem personer er siktet i saken.

Mye i fjor også

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer