Norges nye popdronning

Navn: Lise Karlsnes Alder: 21Yrke: Vokalist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er på vei til å bli landets nye popdronning, den tilbaketrukne jenta fra Tønsberg. Som frontfigur i bandet Briskeby har hun blitt kalt både sexy, rå og talentfull. Bandet har flere populære singler bak seg, og med albumet «Jeans for Onassis» er Karlsnes utvilsomt en stigende stjerne på norsk populærhimmel. For jenta representerer et hamskifte i norsk kvinnelig pophistorie. Det var hun som fikk Briskeby opp og fram da hun sluttet seg til dem for halvannet år siden.

Noen vil kanskje beskylde henne for å spille på seksualitet og utfordrende framtoning på scenen. Men vennene hennes hevder at hun er ei jordnær jente som fortsatt lager kjøttkaker til middag. Selv hevder hun at hun er inspirert av feminister som Ani Franco, artisten som seilte til topps på norske hitlister med sine spinkle gitartoner og skingrende røst for noen år tilbake. - Hennes album «De Late» fra 1996 var det som sparket i gang min karriere, uttalte Karlsnes til Spirit for en drøy måned siden.

Og nå er Briskeby altså tatt under vingene til kjempefuglen a-ha. I løpet av en sjudagers innendørsturné i Tyskland skal de varme opp for de norske superstjernene, og sjansene for å lykkes skulle være store. Bandet har riktignok blitt kalt uferdige av mer enn én konsertanmelder, men de har fått rikelig med tid på seg til å spille seg varme på norsk jord i forkant av verdensdebuten. Sine få år til tross, Briskeby har allerede vært ute i hardt vær. Like før gruppa skulle slippe singelen «Propaganda» for tyske radiostasjoner for et par uker siden, hadde den tidligere vokalisten i Phillip Boa and the Voodooclub, Pia Lund, stjålet låta og underskrevet med eget navn. Briskebys manager, Morten Andreassen, fikk raskt stoppet utysket, men sjokket over det brutale og utspekulerte markedet ga bandet en kraftig støkk.

Når det gjelder låttyveri er også Briskebys mentor, a-ha, i fokus for tida. Et av verdens største popband, U2, har laget en låt som er så til de grader lik a-has gamle hit «The Sun Always Shines on TV» at bandet vurderer å gå til søksmål. Likefullt har begge de norske gruppene uttalt at de er stolte over at gamle internasjonale stjerner klatrer til topps med deres materiale. Dagboka ønsker det lovende unge bandet lykke til i Tyskland. Og kanskje er det i disse dager at a-ha møter sin virkelige nemesis. Dersom alt klaffer for Lise Karlsnes og resten av oslogruppa, kan de bli turneens store overraskelse. Slikt har skjedd før.