Norges ranssentral

I dette området begås hvert tredje personran i Norge. Hele 77 prosent sier nå i en ny meningsmåling at de unngår deler av Oslo etter mørkets frambrudd.

STO BAK 16 RAN: Her er det bilder fra ett av 16 ran som disse fire personene er siktet for i perioden 5.12.09 — 27.2.10. Deres alder er 22, 23, 25 og 28 år og de har henholdsvis marokkansk og pakistansk bakgrunn. Dette ranet skjedde ved en minibank på Tøyen, som er typisk for flere av ranene i Oslo. Foto: POLITIET
STO BAK 16 RAN: Her er det bilder fra ett av 16 ran som disse fire personene er siktet for i perioden 5.12.09 — 27.2.10. Deres alder er 22, 23, 25 og 28 år og de har henholdsvis marokkansk og pakistansk bakgrunn. Dette ranet skjedde ved en minibank på Tøyen, som er typisk for flere av ranene i Oslo. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GRØNLAND(Dagbladet): Av 1.560 personran som ble begått i Norge i fjor ble 501 begått i Grønland politistasjons krets.

Det vil si at ett av tre ran i Norge ble begått i dette området som går fra Storgata i vest til Gamlebyen i øst.

— Slik kan vi ikke ha det. Vi kan ikke la et lite mindretall definere hvor det skal være trygt å gå i byen. Vi vil ta byen og grøntområdene tilbake fra disse elementene, sier stasjonssjef på Grønland politistasjon, Kåre Stølen, til Dagbladet.

Han sier at politiet nå har satt som mål å fjerne alle de åpne rusmiljøene i Oslo innen 2013.

Typisk ransoffer Det typiske ransofferet er en ung etniske norsk mann mellom 20 og 35 år. Den typiske raneren er en unge norsk mann med flerkulturell bakgrunn mellom 18 og 30 år. Ranene blir hovedsakelig begått mellom klokka 23.00 og 07.00 - og spesielt natt til lørdag og søndag - opplyser politiet.

— De fleste som blir ranet er beruset og mye ville vært unngått hvis man oppførte seg annerledes. Det er ikke lurt å ferdes steder hvor det er lite folk, og det er ikke lurt å bli overstadig beruset. Samtidig er det ingen tvil om at det er, og at det skal være trygt å bevege seg i Oslo, sier Stølen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer