INVESTERER: - Jeg har hatt mulighet til å investere i hoteller siden starten av 2000-tallet, sier Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice Hotels. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
INVESTERER: - Jeg har hatt mulighet til å investere i hoteller siden starten av 2000-tallet, sier Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice Hotels. Foto: Iván Kverme/FinansavisenVis mer

Norges rikeste hotellansatt – god for 217 millioner

Petter A. Stordalens trofaste våpendrager, konsernsjef Torgeir Silseth, har selv store aksjeposter i seks av sjefens hoteller.

(Finansavisen:) - Jeg har hatt mulighet til å investere i hoteller siden starten av 2000-tallet. Jeg kjøpte meg inn i det første i 2003, og har bare investert i prosjekter Stordalen har vært inne i, sier Torgeir Silseth til Finansavisen.

Han har en lang karriere som hotellsjef bak seg. Han er utdannet fra Norsk Hotellhøgskole i Stavanger, og har vært adm. direktør ved Quality Hotel Hafjell fra 1991 til 1996, driftsdirektør ved Choice Hotels Scandinavia fra 1996 til 1999 før han avanserte til visekonsernsjef, en stilling han hadde fram til 2006.

I dag er han konsernsjef i Nordic Choice Hospitality Group, et selskap eid 100 prosent av Petter A. Stordalen.

Medeier i seks hoteller

Men det er ikke bare til Stordalens glede at Silseth fyller opp hotellrommene, han er ifølge avisa også sjefens medinvestor. Samlet har Silseth eierposter i seks hoteller. Det er vanskelig for utenforstående å beregne brutto- og nettoverdier på eierpostene, for Silseth ønsker ikke å oppgi verdi på hotellene eller leieinntektene på hvert enkelt.

Gjelden ligger i Choice-konsernet, mens Silseths eierposter ligger i hans 100-prosenteide Unit One Eiendom. Dette gjeldfrie selskapet hadde ved nyttår eiendeler på 218 millioner og en bokført egenkapital på 217 millioner kroner.

Fra 2016 til 2017 steg de bokførte verdiene kraftig etter at finansinntektene utgjorde hele 140,7 millioner kroner i 2016.

- Dette er en rent teknisk gevinst ettersom vi flyttet eierskapet til Amaranten, Vesterbro og Skt. Petri internt i konsernet.

- Viser den bokførte egenkapitalen de reelle verdiene i selskapet ditt?

- Ja, alt ligger der, sier han til Finansavisen.

- Har du planer om ytterligere kjøp?

- Jeg har fått noen spennende muligheter underveis, men jeg har jo begrenset kapasitet, så dette er det jeg har fått til i løpet av åra, men vi har planer om å få til en storutbygging på Quality Panorama, sier Silseth.

Det første i Oslo

Det første hotellet Silseth kjøpte seg inn i var ifølge avisa Christiania Teater mellom Stortinget og Nationaltheatret i Oslo sentrum Her kom han inn i 2003. Q Panorama i Trondheim er nesten heleid av Silseth med tett opptil 90 prosent, og her kjøpte han seg inn i 2009.

- Hvorfor har du så stor eierpost i dette hotellet?

- Jeg startet med 50 prosent, så har jeg kjøpt meg opp, sier han.

- De største verdiene kom i juni 2013 da Stordalen kjøpte en portefølje av Asmund Haare. Dette var Amaranten, Skt. Petri og Vesterbro, sier Silseth.

En økonomisk presset Haare uttalte ifølge Finansavisen at han fikk en halv milliard kroner i gevinst på salget av de tre hotellene, men salgsprisen forble mellom partene.

Andre økonominyheter:
To aksjetips fra DnB Markets
Sjefanalytiker: Oljeprisen skal veldig snart over 80 dollar