Norges rikeste: John Fredriksen passerer 100 mrd kroner i formue

I ukens Kapital presenteres Norges 400 rikeste nordmenn 2014. Hele 222 nordmenn kan nå kalle seg milliardær.

NORGES RIKESTE: John Fredriksen er nå god for mer enn 100 milliarder kroner. Faksimile fra Kapital
NORGES RIKESTE: John Fredriksen er nå god for mer enn 100 milliarder kroner. Faksimile fra Kapital Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Kapital): For første gang kreves det over en halv milliard kroner for å komme med på listen over Norges 400-rikeste, skriver Kapital i ukens utgave, som vier mer enn 100 sider til Norges 400 rikeste menn og kvinner.

Norges 400 rikeste kontrollerer nå verdier for 943 milliarder kroner, opp 95 milliarder kroner fra 848 milliarder i fjor.

I år er også over halvparten av personene på listen med i det gjeve selskapet av milliardærer - nærmere bestemt 222 personer! Det er 22 flere enn i fjor.

Passerer 100 mrd For første gang passerer også Norges Rikeste person - John Fredriksen - 100 milliarder kroner i formue.

Fredriksen er blitt 12 milliarder kroner rikere siden i fjor og er da god for 102 milliarder kroner.

Med halvparten av verdiene i børsnoterte selskaper, og over 35 milliarder kroner på konto (!), kan det virke som om Fredriksen tar ned risikoen i porteføljen, skriver Kapital.

En mulig teori er at han forbereder en formuesoverføring til neste generasjon, men det kan også være en konsekvens av at Fredriksens nærmeste medarbeider de siste 19 årene, Tor Olav Trøim, nå flytter ut av Fredriksens lokaler for å starte for seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.