Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges Røde Kors

Norges Røde Kors har best omdømme av norske organisasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  DETTE GIR STORT ANSVAR

, sier generalsekretær Jonas Gahr Støre i Norges Røde Kors.

-  At vi kommer på topp er fantastisk. I sum er det nok bredden i det vi gjør, som fører oss dit, sier Gahr Støre.

-  Det mest synlige er jo nødhjelp ute og hjelpekorps hjemme. Men mellom dette ligger det en masse aktiviteter som mange har et nært forhold til. Aktiviteter hvor det er kontakt mellom oss og et utall av mennesker, sier han og ramser opp blant annet besøkstjeneste, arbeid med et flerkulturelt samfunn, leksehjelp og innsats for folk med psykiske problemer og rusproblemer.

Røde Kors har i dag om lag 200 000 medlemmer i Norge.

Av disse er omtrent 30 000 aktive på en eller annen måte.

-  UFRED I VERDEN

og pågående konflikter har også vært med på å synliggjøre de verdiene Røde Kors står for. Blant annet at det finnes internasjonal humanitær rett, og at det selv i en krig finnes spilleregler som vi er en vaktbikkje for, sier han.

-  Jeg tar jo også dette som et bevis på at vi er troverdige og pålitelige, samt at vi gjør jobben vår bra og forvalter midlene våre godt, sier Jonas Gahr Støre.

FORNØYDE: Utenlands- og beredskapssjef Halvor Fossum Lauritzen (t.v.), spesialrådgiver Eva Kahn og generalsekretær Jonas Gahr Støre gleder seg stort over resultatet av MMI-undersøkelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media