Barnevern:

«Norges skjulte skandale» fortsetter i tingretten

Mors advokat: - TV-seere i Sør-Afrika, Nederland, Tyskland og England har tatt kontakt etter BBC-programmet.

FRA BBC TIL TØNSBERG TINGRETT: Mandag møter barnemor i BBCs dokumentar "Norway's silent secret" i en såkalt tvistelov-sak i retten i Tønsberg for å få tilbake to av barna som er hos fosterforeldre. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM / DAGBLADET.
FRA BBC TIL TØNSBERG TINGRETT: Mandag møter barnemor i BBCs dokumentar "Norway's silent secret" i en såkalt tvistelov-sak i retten i Tønsberg for å få tilbake to av barna som er hos fosterforeldre. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Persongalleriet og de mange spørsmålene om hvordan norsk barnevern fungerer fra radio- og tv-dokumentaren fra BBC, flytter mandag arena fra tv-skjermer over hele kloden til Tønsberg tingrett.

En kvinne som fortalte i BBC-programmet «Norway's silent secret» om familiens årelange konflikt med barnevernet i Tønsberg, går til såkalt tvistelov-sak for å få tilbake to av barna.

Juridisk må tingretten da underkjenne vedtaket i Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker, som har vedtatt at barna fortsatt bør være hos fosterforeldre.

Ett av flere spesielle momenter med rettssaken er at kvinnen og hennes mann i praksis går til felles søksmål mot Fylkesnemnda i par med familiens opprinnelige motstander: Tønsberg kommune og barnevernet.

Kvinnens advokat Victoria Holmen er også intervjuet i programmet om norsk barnevern, som er sendt flere ganger sist uke på BBC World og BBC News for millioner av seere.

Sør-Afrika

- Det er tydelig at programmet har fått stor oppmerksomhet. Jeg har fått direkte tilbakemeldinger fra seere i Sør-Afrika, Nederland, Tyskland og England. Og det er stor aktivitet på sosiale medier. Jeg jobber i hovedsak med strafferett, men har fått spørsmål om å hjelpe til med flere barnevernsaker i Norge i etterkant av BBC-programmet, sier Holmen til Dagbladet foran saken i Tønsberg tingrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.