Barnevern:

«Norges skjulte skandale» fortsetter i tingretten

Mors advokat: - TV-seere i Sør-Afrika, Nederland, Tyskland og England har tatt kontakt etter BBC-programmet.

FRA BBC TIL TØNSBERG TINGRETT: Mandag møter barnemor i BBCs dokumentar "Norway's silent secret" i en såkalt tvistelov-sak i retten i Tønsberg for å få tilbake to av barna som er hos fosterforeldre. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM / DAGBLADET.
FRA BBC TIL TØNSBERG TINGRETT: Mandag møter barnemor i BBCs dokumentar "Norway's silent secret" i en såkalt tvistelov-sak i retten i Tønsberg for å få tilbake to av barna som er hos fosterforeldre. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Persongalleriet og de mange spørsmålene om hvordan norsk barnevern fungerer fra radio- og tv-dokumentaren fra BBC, flytter mandag arena fra tv-skjermer over hele kloden til Tønsberg tingrett.

En kvinne som fortalte i BBC-programmet «Norway's silent secret» om familiens årelange konflikt med barnevernet i Tønsberg, går til såkalt tvistelov-sak for å få tilbake to av barna.

Juridisk må tingretten da underkjenne vedtaket i Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker, som har vedtatt at barna fortsatt bør være hos fosterforeldre.

Ett av flere spesielle momenter med rettssaken er at kvinnen og hennes mann i praksis går til felles søksmål mot Fylkesnemnda i par med familiens opprinnelige motstander: Tønsberg kommune og barnevernet.

Kvinnens advokat Victoria Holmen er også intervjuet i programmet om norsk barnevern, som er sendt flere ganger sist uke på BBC World og BBC News for millioner av seere.

Sør-Afrika

- Det er tydelig at programmet har fått stor oppmerksomhet. Jeg har fått direkte tilbakemeldinger fra seere i Sør-Afrika, Nederland, Tyskland og England. Og det er stor aktivitet på sosiale medier. Jeg jobber i hovedsak med strafferett, men har fått spørsmål om å hjelpe til med flere barnevernsaker i Norge i etterkant av BBC-programmet, sier Holmen til Dagbladet foran saken i Tønsberg tingrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer