Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges største båtparty

ARENDAL (Dagbladet): Norges største party fant sted i Arendal i går og i natt. Aldri før har så mange båter i millionklassen vært samlet på ett sted. Dundrende rytmer, invasjon sjarmører og forførende sørlandsjenter. Offshorebyen syder. Arendal er Norges Cannes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arendal tok fullstendig av i et eneste stort party i natt. Dette var utvilsomt Norges største sommerfest. I den varme natta sto tusenvis av mennesker som sild i tønne i store deler av sentrum. Mange måtte bare gi opp og snu i døra på byens utesteder. Det var rett og slett for mange folk.

Fluepapir

- Det er mye folk og mye alkohol, men så langt ingen alvorlige episoder, konstaterte førstebetjent Ove Gundersen ved Arendal politikammer ved midnatt.

Offshore-VM i Arendal virker som fluepapir på bærumsgutter i pappabåter i millionklassen. Arendal er Norges største festsone. Byen sydet av feststemte folk. Om Kjell Inge Røkke eller Bjørn Rune Gjelsten vinner eller ei, er for de fleste knekkende likegyldig når Celina Middelfart i blomstrete, trange bukser og diamantsmykker har tatt med seg kjæresten Kjell Inge på Strømsbo gård etter dagens 2. plass på fartsetappen. Og kjendisparet nyter middagen og fester i ballsalen sammen med venner i byens største bolig.

Da har allerede Sørlandspilsen vært på bordet på flybridgen til de hundretalls millionbåtene fra tidlige morgentimer. Da er stemningen så høy at den overdøver selv lyden fra de utallige stereoanleggene fra båtene i Pollen, Arendals trivelige havneområde. Da selger uterestaurantene øl for 59 kroner per 0,4 centiliter. Da viker glamouren sakte plass for rølpen.

Millionbåter

- Vi drikker, fester, ser på båtrace og prøver å få ned en matbit i ny og ne, sier Kåre Aarnes.

Sammen med tre bærumsvenner er han i Arendal for femte året på rad. Båten er en SeaRay på 34 fot til 1,7 millioner kroner. Farvannet rundt Arendal syder av båter. Fiskebåter, havseilere, småbåter, men fremfor alt luksusbåter i millionklassen.

- Firmabåt. Det er mange av dem her. Store båter fra Oslofjorden, konstaterer Jan Petter Schøyen. Ved siden av ligger en Felia til 2,7 millioner kroner. På andre siden en Gobbi på 38 fot med tre dieselmotorer, nesten 700 hestekrefter og en toppfart på 40 knop. Der møter vi navigatør Erik Berg med verdens minste skipshund, Pia.

- Årets høydepunkt, sier Berg.

Et fantastisk fyrverkeri lyste opp Arendal sentrum like før midnatt i natt, og båtfolket skålte i stetteglass og ølbokser. De hadde mange timer igjen å feste.

<B>RINGER HJEM:</B> Stor båt under norsk flagg, øl i strie strømmer og full fest i Arendal. Mobilnettet var til tider overbelastet da titusenvis av mennesker ringte hjem samtidig.
<B>KJENDIS:</B> Celina midelfart vekker oppsikt i Arendals gater.
<B>FLUEPAPIR:</B> Kjell Inge Røkke er populær blant autografjegerne.
<B>GLAMOUR:</B> En time før midnatt ble, ifølge arrangerene, et av Norges flotteste fyrverkeri avfyrt i Arendal. Med hvitvin skålte søstrene Bibbi og Sol Mary i en båt i Pollen i går.
<B>PÅ FEST: Vegard Sinding, Anders Butz, Nils Blekeli og Ole Refsnes tok turen til Arendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media