Norges største ecstacysak

STAVANGER (NTB): Fire av de sju tiltalte erklærte seg skyldig eller delvis skyldig i Norges største ecstacysak. De sju er tiltalt for å ha smuglet over 10 000 ecstasytabletter, tre kilo amfetamin og 150 gram kokain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle Stavanger-mannen, som ansees for å være hovedmannen i saken, erklærte seg skyldig og delvis skyldig på alle tiltalepunktene. Ifølge aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, var det 25-åringen som startet smuglertoktene.

Han skal ha vært alene på den første smuglerturen 20. april 1996, men i juni samme år skal fire personer til ha blitt involvert i narkosmuglingen. På de to neste turene til Amsterdam skal nok en person ha blitt med i gruppen. Denne mannen, en 25-åring, nekter straffeskyld.

På den siste turen i desember 1996, skal en ny kurer ha blitt hentet inn via en kamerat av hovedtiltalte. Disse to nekter også straffeskyld. Det var denne siste turen som førte til opprullingen av narkotikasmuglingen. 4. desember beslagla politiet de 5334 ecstasytablettene som skal ha blitt hentet inn dagen i forveien.

Det er satt av to uker til saken, som preges av strenge sikkerhetstiltak. Alle innganger voktes av politifolk, og alle tilhørere blir kroppsvisitert.

(NTB)