Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges største fotokjede stengte dørene

Begjærte oppbud i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fotovideo Norge AS, regnet som landets største fotokjede, måtte ta veien til Oslo tinghus og begjære oppbud.

Kunder som besøkte kjedens butikker ble møtt av stengte dører. Fotovideo har utsalg i Oslo, Bergen og Trondheim, og selger en stor andel av sine produkter over internett.

Kjeden er også en storleverandør av utstyr til profesjonelle brukere, blant annet flere mediebedrifter, slik som Dagbladet.

Millionoverskudd

I 2006 omsatte Fotovideo Norge AS for 168 millioner kroner og selskapet hadde et årsresultat på 4,2 millioner kroner. Ved inngangen til fjoråret hadde selskapet en egenkapital på 7,1 millioner kroner og 5,3 millioner kroner på bok. Nå et drøyt år senere er kassen tydeligvis tom.

Dagbladet.no har forsøkt å komme i kontakt med ledelsen i Fotovideo Norge AS uten hell. I januar fikk kom Stig Halle Willasen inn som ny daglig leder i selskapet.

Utilgjengelig ledelse

Den eneste i Fotovideo som har svart på telefon i kveld er Sverre Ramstad, som er daglig leder i datterselskapet Fotovideo Oslo AS. Han bekrefter at selskapet har begjært oppbud, men ønsker ikke å svare på ytterligere spørsmål.

Foto: Siv Johanne Seglem
Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

Han ber om at alle spørsmål rettes til styreleder Roar Sandvik i Photovideo Group AS, som eier Fotovideo Norge AS. Sandvik har ikke returnert Dagbladet.nos henvendelser i kveld.

Photovideo Group AS eies med en halvpart hver av Roar Sandvik og hans kone Elin Tuv Sandvik. Fotovideo har også etablert forretninger i Sverige, men disse er ikke berørt av konkursen i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media