Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges største muslimske trossamfunn bekrefter: Melder seg ut av Islamsk Råd Norge

- Flere moskeer har gitt signal om utmeldingsprosess, men det som er sikkert er at Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina melder seg ut av Islamsk Råd.

NYANSATT: Leyla Hasic er ansatt i Islamsk Råd. følge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Foto: Privat
NYANSATT: Leyla Hasic er ansatt i Islamsk Råd. følge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder for Norges største muslimske menighet vil ut av Islamsk Råd etter ansettelsen av nikabkledde Leyla Hasic. Andre trossamfunn diskuterer hva de skal gjøre. Tirsdag kveld sier Norges største muslimske trossamfunn at de har besluttet å si takk og farvel til Islamsk Råd:

- Flere moskeer har gitt signal om utmeldingsprosess, men det som er sikkert er at Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina melder seg ut av Islamsk Råd, sier Senaid Kobilica til VG.

Ifølge TV 2 satt fem av de største muslimske trossamfunnene i Norge tirsdag kveld i krisemøte for å diskutere om de vil fortsette å være medlemmer av Islamsk Råd Norge (IRN) eller ikke. Nå har altså Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina bekreftet at de vil melde seg ut.

Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, ønsker ikke å kommentere saken før han har fått en direkte henvendelse fra Det Islamske Fellesskap Bosnia Herzegovina.

- Vi kan først kommentere en sak, når vi får en henvendelse direkte fra organisasjonen, sier han til Dagbladet.

Han legger likevel til følgende:

- Vi er en demokratisk organisasjon, der vi må tåle å leve med uenigheter og uenighetskultur.

Tirsdag ble det kjent at Hasic (32) er ansatt som Islamsk Råd Norges nye administrasjonskonsulent. Hun har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det ansiktsdekkende sløret som hun selv ikler seg.

Senaid Kobilica, sjefsimam for den største muslimske menigheten i landet, er opprørt etter ansettelsen av Hasic, skriver Filter Nyheter.

«Islamsk Råd Norge får fortsette videre uten Det islamske fellesskap Bosnia-Hercegovina i Norge om bord! Uakseptabel vending!!!», skriver han på Facebook, og lenker til en lederartikkel i VG , der ansettelsen karakteriseres som en «bevisst provokasjon» fra Islamsk Råd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media