Norges største sjekke-nettsted er blitt utsatt for dataangrep

- Verken kredittkortopplysninger eller interne meldinger er berørt.

POPULÆRT: Over en halv million nordmenn har hatt profil på sjekkenettstedet Sukker.no siden oppstarten i 2004. Faksimile: Sukker.no
POPULÆRT: Over en halv million nordmenn har hatt profil på sjekkenettstedet Sukker.no siden oppstarten i 2004. Faksimile: Sukker.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges største sjekkenettsted, Sukker.no, er blitt utsatt for et dataangrep. 

De informerer nå brukerne fortløpende om det som har skjedd, opplyser administrerende direktør i Warm Systems, som driver Sukker.no, Morten Gulliksen til Dagbladet.

- Ikke dramatisk Svakheten ble funnet i programvaren WordPress, som ikke er skrevet av Warm Systems, og som benyttes av titalls millioner nettsteder verden over.

WorldPress-programmet er nå stengt av, men ble brukt av Sukker.no fram til nå på en underside der forfatteren Preben Z Møller publiserer sine datingartikler.

Gulliksen sier til Dagbladet at de ikke opplever situasjonen som dramatisk for brukerne eller selskapet, og at alt nå er i skjønneste orden. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere akkurat nå, fordi de jobber med å få informasjonen ut til brukerne.
  - Kredittkortopplysninger sikre Gulliksen presiserer imidlertid at hackere ikke har tatt kontroll over nettstedet. Gulliksen presiserer også at brukernes kredittkortopplysninger er sikre og uberørt, og at disse dataene lagres hos Payex.

Heller ikke interne meldinger mellom brukere på Sukker.no skal være berørt, og også passord «som ikke er svake» er sikre og lagres kryptert hos Sukker.
  Mange brukere De sannsynlige konsekvensene av dataangrepet kan være noe mer spam, hvis ikke dette havner direkte i spamfiltrene, ifølge Gulliksen.

Sjekkenettstedet er blitt svært populært i Norge etter at det ble opprettet for ni år siden. I fjor hadde de 160 000 aktive brukere, ifølge Dagens Næringsliv.

Totalt har over en halv million nordmenn hatt profil på Sukker.no siden oppstarten i 2004, ifølge VG.

I tillegg har de arrangert en rekke såkalte «singelfester», hvor flere tusen nordmenn har deltatt.

-INGEN DRAMATIKK: Administrerende direktør i Warm Systems, Morten Gulliksen, sier at de ikke opplever situasjnen som dramatisk for verken brukerne eller selskapet, og at de nå jobber med å sende ut informasjon. Foto: Warm Systems
-INGEN DRAMATIKK: Administrerende direktør i Warm Systems, Morten Gulliksen, sier at de ikke opplever situasjnen som dramatisk for verken brukerne eller selskapet, og at de nå jobber med å sende ut informasjon. Foto: Warm Systems Vis mer