Salisbury-forgiftningen

Norges tidligere E-sjef: – Ingen tvil om at russerne står bak

Kjell Grandhagen, tidligere sjef for den norske e-tjenesten, støtter Storbritannias valg om å holde tilbake bevis mot Russland.

FUNNET PÅ BENK: Etterforskere undersøker benken der Sergej Skripal og hans datter Julija ble funnet 4. mars. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB Scanpix
FUNNET PÅ BENK: Etterforskere undersøker benken der Sergej Skripal og hans datter Julija ble funnet 4. mars. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forgiftningen av den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury i England 4. mars har ført til en særdeles betent diplomatisk krise mellom Storbritannia, USA, en rekke europeiske land og Russland.

Ifølge analyser av blodprøver ble de to eksponert for nervegiften Novitsjok, som peker direkte mot det russiske militæret.

Storbritannias statsminister Theresa May gikk tidlig ut og pekte på Russland som synderen etter Salisbury-angrepet, men har fått kritikk for å tilbakeholde bevis i saken.

Kjell Grandhagen, Norges tidligere E-sjef mener man kan stole på at Storbritannia nå har grundige bevis for at Russland som står bak nervegassangrepet i Salisbury. Spesielt også etter at reaksjonene fra landets NATO-allierte også har vært entydige.

– De har involvert OPCW, organisasjonen som arbeider mot kjemiske våpen, for å sjekke nervegassen. Sånn sett så er også en objektiv FN-organisasjon blitt involvert, sier Grandhagen til Dagbladet.

Forstår at britene holder tilbake bevis

Grandhagen skjønner godt at britene ikke vil gi russerne tilgang på bevisene i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer