Norges tøffeste jobb - rydde opp i Oslo

Hvem blir ny politimester i Oslo? Flere menn og to kvinner er aktuelle for å rydde opp i Oslo kriminalitet.

LEITER ETTER POLITIMETSER:  Justisminister Grete Faremo leiter etter ny politimester i Oslo. Flere kandidater er aktuelle til jobben. Foto: Jacques Hvistendahl
LEITER ETTER POLITIMETSER: Justisminister Grete Faremo leiter etter ny politimester i Oslo. Flere kandidater er aktuelle til jobben. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo skal ha ny politimester. Stillingen er utlyst og forhåpentligvis blir det ansatt en ny politimester som er i stand til å rydde opp, og bekjempe kriminaliteten i Norges hovedstad.

Dagbladet vet at en rekke «tunge navn» er interessert i å rydde opp etter dagens regime i Oslo politidistrikt. Men samtidig vet de som er aktuelle at det nødvendigvis ikke er lurest å flagge sitt kandidatur offentlig.

Rydde opp Etter to åremål med Arnstein Gjengedal som politimester, er signalene fra Justisdepartementet at noe må gjøres så politiet kommer på offensiven i Oslo.

Det er ikke den nyansatte politidirektøren, Øystein Mæland, som skal ansette ny politimester i Oslo. Justisdepartementet har merkelig nok tatt regien og skal selv stå for ansettelsen.

Angivelig for at eventuelle kandidater i Politidirektoratet kan søke jobben.

Ansetter Ekspedisjonssjef og sjef for politiavdelingen i Justisdepartementet Hans Sverre Sjøvold (54), kunne vært favoritt, men fordi han selv skal lede ansettelsesprosessen er han uaktuell.

Fungerende politidirektør Vidar Refvik (62) skal være interessert i jobben. Men han trekker på åra, og vil bare kunne sitte i ett åremål. Refviks faglige problem er at han ikke er kjent for å kunne kommunisere - verken internt i politiet eller i mediene. Da Refvik var politimester i Bergen, ble han av Bergens Tidende beskrevet som fullstendig anonym.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer