Norges uheldigste tyver

Det er ikke bare Olsenbanden og B-gjengen som ikke kommer unna med byttet. Her er flere uheldige norske tyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ UTERESTAURANT: Tyven som prøvde å få tak i lommeboka til Kristin Krohn Devold den gang hun var leder for justiskomiteen, så ikke sitt offer an. Sommeren 2001 satt Krohn Devold på uterestaurant med tre politimenn og flere justispolitikere da en mann snek hånda ned i veska hennes for å få tak i lommeboka. Den kom han ikke langt med.

PÅ TAKET: Enda kortere kom han som året etter skulle bryte seg inn i Helly-Hansens lokaler i Østfold. Han klatret opp på taket, skled på en snødekt vindu, og ramlet åtte meter rett ned. Mannen ødela ryggen og fikk flere bruddskader, og ble nødt til å ringe etter hjelp. Politi og ambulanse kom samtidig til stedet.

I VAREHEISEN: Hjelp trengte også tyvene fra Oppegård, som i påsken 1988 ble stående fast i en vareheis i seks timer, før de ble «reddet» av lensmannen.

FANGET AV MØBLER: At ikke alt godt kommer ovenfra, demonstrerte også han som brukte tau for å fire seg ned i kjelleren i et privathus i Bergen juli 2002. Der ble tyven stående fast bak stabler med møbler og annet gods som var stuet vekk. Der sto han til beboere oppdaget innbruddet og varslet politiet, som fant mannen ferdig innburet.

LÅST INNE: Uflaks hadde også tyven som prøvde seg på ei 94 år gammel Oslo-dame for fire år siden. Hun låste ham inne i leiligheten mens han var på do, kom seg ut på gata og fikk ringt politiet. Mannen, som hadde fått tak i 4000 kroner av 94-åringens penger, puttet pengene i strømpene i den tro at politiet ikke ville finne dem der. Han tok feil.

GLEMTE TELEFONEN: I 2001 opplevde ei ti år gammel Oslo-jente noe liknende. Da innbruddstyvene kom, låste hun seg selv inne på do, og ringte politiet. I forvirringen som fulgte, glemte den ene tyven igjen sin egen telefon på husets stuebord. Med den var det lett for etterforskerne å finne ut hvem han var.