Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norges ukjente countrystjerne

TØNSBERG (Dagbladet): To ganger i løpet av det siste året har Bente Bøe (26) fra Tønsberg klatret opp på hitlistene i countrybyen Nashville. Ingen norske plateselskaper har villet høre på henne, men i USA roper de etter mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bente skjønner det ikke selv. Låtskribent og produsent Per Fredrik Kjølner sendte to bånd til Comstock Records i Arizona. Og vips, så var hun inne på listene over de mest populære countrysangene.

- Det skulle ikke være mulig, men nå har vi kommet inn på listene to ganger. Jeg trodde det ikke selv, for listene er ikke basert på én radiostasjon, men 4000, forteller Bente, vel vitende om at hundrevis av amerikanske artister misunner henne listeplassen.

40 millioner lyttere

40 millioner radiolyttere hører hennes «Somebody Else's Baby». Hun er nummer 24 på samme lista der Johnny Cash er nummer 14. Problemet er bare at ingen vet hvem hun er eller hvordan hun ser ut. For 26-åringen har ingen CD å sende ut på markedet. Når hun har oppsøkt norske plateselskaper, er hun bare blitt avvist.

President Frank Fara i Comstock Records spår henne en lysende framtid, fordi hun og låtskribent Kjølner tilbyr en ny type countrymusikk som treffer amerikanerne midt i hjertet.

- Jeg håper å reise til Statene rett over nyttår for å snakke mer med Comstock Records. Vi har nettopp flyttet inn i nytt hus, derfor må vi spare noe penger før vi kan reise over. Drømmen hadde vært å få reise rundt i USA og synge et års tid.

Passer barna

Mannen Bent Bredesen har allerede gitt klarsignal. Vil hun prøve seg, passer han de tre barna hjemme i Tønsberg. Drømmen er i ferd med å bli virkelig, selv om det ikke er fritt for at det kribler litt i magen. Bortsett fra et par turer til Danmark, har hun ikke vært utenfor landets grenser.

- Det er synge jeg vil. Helt siden jeg var ni år har jeg opptrådt. Fra jeg var 11 til 17 år sang jeg med dansebandet Mimix, i tillegg har jeg vært med i flere andre danseband, forteller Norges nye, ukjente countrystjerne.