Norges Unge Muslimer tar avstand fra Storhaug-utestenging: - Ikke en aksjon fra oss

Ble sperret.

BLE BLOKKERT: Hege Storhaug fortalte til Dagbladet tidligere i kveld at hun ikke kom inn på sin private Facebook-profil. Et styremedlem i organisasjonen Norges Unge Muslimer refererte til utestengelsen på Facebook og Storhaug mistenkte gruppa for å stå bak. Lederen av Norges Unge Muslimer avviser at det var en aksjon i regi av dem. 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLE BLOKKERT: Hege Storhaug fortalte til Dagbladet tidligere i kveld at hun ikke kom inn på sin private Facebook-profil. Et styremedlem i organisasjonen Norges Unge Muslimer refererte til utestengelsen på Facebook og Storhaug mistenkte gruppa for å stå bak. Lederen av Norges Unge Muslimer avviser at det var en aksjon i regi av dem. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder i organisasjonen Human Rights Service (HRS) og islamkritiker Hege Storhaug opplyste tidligere på sin offentlige Facebook-profil at hennes private profil var deaktivert.

Hun meldte først om deaktiveringen rundt 17.00 tirsdag ettermiddag, men like etter 20.00 samme kveld var Facebook-profilen hennes igjen tilgjengelig.

Det var et styremedlem gruppa Norges Unge Muslimer som på sin egen Facebook-vegg la ut en melding der har omtaler utestengelsen, og viser til en skjermdump der Facebook opplyser at Storhaugs profil er fjernet. Denne posten er seinere fjernet.

Leder i Norges Unge Muslimer Zakaria Saaliti, sier til Dagbladet at organisasjonen ikke har hatt noen aksjon mot Storhaug for å få blokkert hennes Facebook-profil.

- Dette er på ingen måte en aksjon fra oss, men et soloshow, sier Saaliti til Dagbladet.

Støtter ikke retorikken I meldingen som er lagt ut av Norges Unge Muslimer-styremedlemmet til meldingen om at Hege Storhaugs profil, var blokkert, står det blant annet: «Rasisten og islamhateren Hege Storhaug er fjernet fra Facebook. Bra jobbet alle sammen!! Slike islamhatere må fjernes ikke bare fra Facebook, men må IKKE få mikrofonen ute i storsamfunnet. Sammen er vi sterkere mot slike hatere, og rasister!!»

Zakaria Saaliti i Norges Unge Muslimer sier imidlertid at hele hendelsen er uheldig, og at de ikke står for retorikken i innlegget. Han sier dette er noe de vil ta opp internt i organisasjonen.

- De tingene som er skrevet, må stå for denne personens regning. Vi står ikke for noe av det som er skrevet eller at de har fått hennes profil sperret. Jeg synes det er uheldig at profilen hennes ble stengt. Vi driver ikke med sensur eller forsøk på sensur. Hege Storhaug har vært islamkritisk i alle år, så dette er ikke noe nytt for oss, sier han.

Storhaug har foreløpig ikke kommentert Saaliti uttalelser. Dagbladet har heller ikke lykkes å få kontakt med det aktuelle styremedlemmet.

Storhaug fikk ikke beskjed Da Dagbladet snakket med Storhaug klokka 19.00 bekreftet hun at hun ikke kommer inn på profilen, og at hun ikke har fått beskjed fra nettstedet.

- Jeg har ikke hørt noe - bortsett fra det denne gruppa har omtalt. Der sto det at Facebook hadde gitt meg beskjed. Jeg har gått gjennom alle e-poster, men ikke fått noe beskjed.

- Jeg er sikker på at det er på grunn islamkritikk uten at jeg har det bevist. Jeg blir overrasket om det ikke er islamkritikk, sier hun til Dagbladet.

Storhaug sa også at hun ikke blir overrasket om det er gruppa Norges Unge Muslimer som har rapportert Storhaugs profil.

- Jeg har kritisert de miljøene i mange år, og blir ikke overrasket om de står bak. Det er veldig rart om Facebook har gjort dette uten videre. Jeg ble mildt sagt meget paff, sier hun.