Norges verste nettovergriper anker ikke dommen

26-åringen er dømt til 16 års fengsel og må betale 18,5 millioner i oppreisning. - Alle må få ro, ikke minst de fornærmede, sier mannens advokat.

DØMT: Fotballdommeren i 20-åra er dømt for overgrep mot flere hundre gutter i det som er karakterisert som Norges største nettovergrepssak Foto: Privat
DØMT: Fotballdommeren i 20-åra er dømt for overgrep mot flere hundre gutter i det som er karakterisert som Norges største nettovergrepssak Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 26 år gamle tidligere fotballdommeren som i begynnelsen av juli ble dømt for nettovergrep mot flere hundre gutter, anker ikke dommen. Det opplyser hans forsvarer, advokat Gunhild Lærum, til Dagbladet.

Mannen ble dømt til 16 års fengsel og må betale over 18,5 millioner kroner i oppreisning til de fornærmede, i saken som har vært kjent som «OP Sandra» hos politiet. Etter et møte denne uka, har 27-åringen i samråd med advokaten bestemt seg for å la dommen bli stående.

- Han anker ikke. Alle må få ro, ikke minst de fornærmede, skriver Lærum i en SMS til Dagbladet.

Hemmelig dobbeltliv

Da mannen i vår satt tre måneder på tiltalebenken, erkjente han i stor grad nettovergrep mot 268 tenåringsgutter samt fysiske overgrep mot et titall av dem. Da 27-åringen fikk sin dom inneholdt den totalt 473 straffbare forhold.

Under rettssaken kom det fram detaljerte beskrivelser om hvordan 27-åringen i flere år levde et hemmelig dobbeltliv. I det han kom inn døra på gutterommet byttet han personlighet og gikk inn i en modus hvor alt handlet om å lokke og true til seg seksualiserte bilder og videoer av guttene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer