OP-Sandra:

Norges verste nettovergriper dømt

Mannen lokket og truet til seg nakenbilder og -videoer fra hundrevis av gutter, og møtte flere av dem for å utføre seksuelle overgrep. Nå er han dømt til 16 års fengsel. - Saken savner sidestykke, slår dommeren fast.

DØMT: Den tidligere fotballdommeren er dømt for overgrep mot flere hundre gutter i Norges største nettovergrepssak Foto: Privat
DØMT: Den tidligere fotballdommeren er dømt for overgrep mot flere hundre gutter i Norges største nettovergrepssak Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i en dom fra Nedre Romerike tingrett i dag. Like før klokka 13 ankom den 27 år gamle tidligere fotballdommeren retten i mørkeblå, kortermet skjorte og jeans. Der fikk han opplest rettens avgjørelse for 473 straffbare forhold.

- Det er ingen tvil om at tiltalte er strafferettslig tilregnelig, sier tingrettsdommer Maria Engøy Duna, før hun leste opp straffen på 16 års fengsel.

Nylig satt mannen tre måneder på tiltalebenken. Der erkjente han i stor grad nettovergrep mot 268 tenåringsgutter samt fysiske overgrep mot et titall av dem.

- Savner sidestykke

- Han brukte svært utspekulerte metoder for å få dette til. Denne saken savner sidestykke, sier Duna, og legger til at saker med et slikt omfang vil nærme seg maksimalstraffen på 21 års fengsel.

Under rettssaken kom det fram detaljerte beskrivelser om hvordan 27-åringen i flere år levde et hemmelig dobbeltliv. I det han kom inn døra på gutterommet byttet han personlighet og gikk inn i en modus hvor alt handlet om å lokke og true til seg seksualiserte bilder og videoer av guttene.

- Vi merker oss at dommen er i tråd med det vi la ned påstand om, sier statsadvokat Kari Hangeland Buvik til Dagbladet etter at dommen er forkynnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer