Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norgesgruppen varsler prishopp på mat

Mens matvarekjedene forhandler om neste års avtaler, varsler Norgesgruppen at vi må forberede oss på «overraskende høye matpriser».

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen sier han og hans folk er litt overrasket over prisøkningen de ser, skriver Aftenposten.

- Spesielt er vi overrasket over at valutaen treffer så hardt som den gjør, sier Andersen.

Han sier både euro og dollar samt svenske og danske kroner bidrar til prisøkningen som kommer i februar, når de nye avtalene trer i kraft.

På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer. Prisene på sukker, kakao og matoljer har økt den siste tiden.

Rema-sjef Ole Robert Reitan kjemper ifølge avisen med nebb og klør for å holde løftet han har gitt om at hans kjede skal være billigst.

- Kronekursen gir økte innkjøpspriser fra matvareleverandørene. På tross av ekstremt sterk konkurranse mellom dagligvarekjedene, må det forventes at dette etter hvert også gir konsekvenser for prisene i butikkene, sier Ingvill Størksen, direktør for dagligvare i Virke.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media