Norgesmester i kampsport tiltalt for ekstrem vold mot kona

Aktor vil ha forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tre sider lange tiltalen omhandler voldtekter og andre seksuelle overgrep, grov og sadistisk vold, samt ekstrem psykisk manipulasjon over en periode på to år. Forholdene fant sted så hyppig at aktor bare skriver «mer enn hundre ganger» over en toårsperiode. Gjerningsbeskrivelsene er så alvorlige at det er ikke presseetisk forsvarlig å gjengi dem på trykk.

- Min klient erkjenner straffskyld for de delene av tiltalen som gjelder vold, men nekter skyld for voldtektsposten. Han mener sexen var frivillig, sier mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

Ved flere anledninger mistet hun bevisstheten, hun ble påført alvorlige indre blødninger og bruddskader, ifølge tiltalen. Saken kom på politiets bord først etter at sykehuset, som behandlet skadene, anmeldte forholdet.

Tiltalte er en 42 år gammel, tidligere norgesmester i sin vektklasse i en kampsport. Offeret - en sju år yngre kvinne - var samboeren hans, før de giftet seg.

Stor påkjenning - Rettssaken er naturligvis en svært stor påkjenning for min klient. Hun vil være til stede i retten og forklare seg om forholdene som er beskrevet i tiltalen. Så langt det er mulig, vil hun følge hovedforhandlingen, men om hun vil være i stand til det må vi ta stilling til etter hvert, sier bistandsadvokat Nadia C. Hall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer