Norgespatriotene gir opp etter dårlig valg

Fikk bare 184 stemmer.

PAR PAUSE:  Øyvind Heian, som leder det høyreekstreme partiet Norgespatriotene etter å ha gjort et elendig valg. Her fra en demonstrasjon i Oslo i mai. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PAR PAUSE: Øyvind Heian, som leder det høyreekstreme partiet Norgespatriotene etter å ha gjort et elendig valg. Her fra en demonstrasjon i Oslo i mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Det ytterliggående partiet Norgespatriotene fikk bare 184 stemmer i stortingsvalget. Nå legger partiformann Øyvind Heian prosjektet på is på ubestemt tid.

- Jeg skal ikke si direkte at det er en nedleggelse av partiet, men det er en pauseknapp, sier Øyvind Heian til Nettavisen.


Med 184 stemmer gjorde det innvandringsfiendtlige partiet et svært dårlig valg. Heian hadde regnet med å få mellom 1.000 og 2.500 stemmer. Norgespatriotene har hatt som eneste mål å stanse innvandringen til Norge fra ikke-vestlige land.


- Jeg har tenkt på Norgespatriotene 24 timer i døgnet i to og et halvt år, og jobbet med det aktivt 15 timer i døgnet. I tillegg har jeg brukt flere hundre tusen kroner av mine egne midler. Men nå er det stopp, sier Heian.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer