Norgespatriotene-leder angrepet i Oslo sentrum

Voldelig bråk før demonstrasjon.

MOTDEMONSTRASJON: Det ble bråk på Egertorget i Oslo sentrum i forbindelse med demonstrasjonen. Politiet ryddet raskt opp. Foto: Espen Hovde
MOTDEMONSTRASJON: Det ble bråk på Egertorget i Oslo sentrum i forbindelse med demonstrasjonen. Politiet ryddet raskt opp. Foto: Espen Hovde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) skulle i dag holde en markering mot islam på Egertorget i Oslo. Den ble rakst avbrutt etter et sammenstøt mellom demonstrantene og antirasister.

Øyvind Heian, lederen av Norgespatriotene, ble angrepet.

- Det var et titalls personer fra hver fraksjon som slåss litt, det vil si den ene siden var passive. En mann fikk noe småskader, men han hadde ikke behov for medisinsk assistanse, sier Johan Fredriksen, politiinspektør for Fellesoperativ sanksjon til Dagbladet.no.

Heian forklarer til Dagbladet.no at han ble kastet egg på, spyttet på og sparket.- Politiet grep inn etter at jeg ble dyttet mot en politibil og blitzerne omringet bilen, sier han.Politiet har pågrepet en person for forholdet som skjedde ca klokken 12.30, en halv time før den planlagte og lovlige antiislamistiske demonstrasjonen.

- Tydeligvis så var det mennesker som var dypt uenige i dette budskapet. Men så velutviklet som ytringsfriheten er i Norge så burde de som har et budskap få lov til å framføre det. Man får svare med ytringer i stedet for å ty til vold, sier Fredriksen i Oslo-politiet.Politiet mener det var aktivistene på venstresiden som var den aktive part.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer