MOTDEMONSTRASJON: Det ble bråk på Egertorget i Oslo sentrum i forbindelse med demonstrasjonen. Politiet ryddet raskt opp. Foto: Espen Hovde
MOTDEMONSTRASJON: Det ble bråk på Egertorget i Oslo sentrum i forbindelse med demonstrasjonen. Politiet ryddet raskt opp. Foto: Espen HovdeVis mer

Norgespatriotene-leder angrepet i Oslo sentrum

Voldelig bråk før demonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) skulle i dag holde en markering mot islam på Egertorget i Oslo.

Den ble rakst avbrutt etter et sammenstøt mellom demonstrantene og antirasister.

Øyvind Heian, lederen av Norgespatriotene, ble angrepet.

- Det var et titalls personer fra hver fraksjon som slåss litt, det vil si den ene siden var passive. En mann fikk noe småskader, men han hadde ikke behov for medisinsk assistanse, sier Johan Fredriksen, politiinspektør for Fellesoperativ sanksjon til Dagbladet.no.

Heian forklarer til Dagbladet.no at han ble kastet egg på, spyttet på og sparket.

- Politiet grep inn etter at jeg ble dyttet mot en politibil og blitzerne omringet bilen, sier han.

Politiet har pågrepet en person for forholdet som skjedde ca klokken 12.30, en halv time før den planlagte og lovlige antiislamistiske demonstrasjonen.

- Tydeligvis så var det mennesker som var dypt uenige i dette budskapet. Men så velutviklet som ytringsfriheten er i Norge så burde de som har et budskap få lov til å framføre det. Man får svare med ytringer i stedet for å ty til vold, sier Fredriksen i Oslo-politiet.

Politiet mener det var aktivistene på venstresiden som var den aktive part.