Louis Vuitton:  Opplever stor suksess i Norge. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Louis Vuitton: Opplever stor suksess i Norge. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.Vis mer

Norgesrekord for Louis Vuitton?

Den ene Louis Vuitton-butikken i Oslo omsetter for 400.000 kroner pr. kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Trenger du en ny dokumentmappe og ikke plages av å hoste opp 40—50.000 kroner, eller kanskje du vil overraske bikkja med et nytt halsbånd til 4.000 kroner? Dette og mere til kan du finne hos Louis Vuitton i Oslo sentrum.

Gode tider Finansavisen kan fortelle at Louis Vuitton Norge lever svært godt på salg av eksklusive vesker og kofferter. Det franske motemerket etablerte seg i Norge i 2006 og siden 2010 har selskapet levert positive resultater. De siste to årene har resultatene vært svært solide med en resultatmargin på godt over 20 prosent.

I fjor omsatte butikken for hele 79,4 millioner kroner, fikk et driftsresultat på 17,4 millioner kroner, et resultat før skatt på 17,6 millioner kroner og et årsresultat på 12,6 millioner kroner, skriver Finansavisen tirsdag.

400.000 kroner pr. kvadratmeter Med en butikkflate på rundt 200 kvadratmeter, gir det en netto butikkomsetning på fantastiske 400.000 kroner pr. kvadratmeter. Dette er godt over det de nærmeste konkurrentene klarer.

- Det tror jeg må være norgesrekord, sier eiendomsinvestor Carl Erik Krefting i i Søylen Eiendom til Finansavisen.

Perspektiv For å sette det i perspektiv håper XXL å omsette for 200 millioner kroner i det nyoppussede NAF-huset i Oslo sentrum. Det vil i så fall gi en kvadratmeteromsetning på 45—50.000 kroner pr. kvadratmeter.

Finansavisen oppnådde ikke kontakt med Louis Vuitton Norge i går.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om — anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygeniske artikler for millioner på nett