Normal etter 30 år som «tulling»

LONDON (Dagbladet): I 30 år ble Nick Pierce (31) sett på som en hjerneskadd tulling. Nå har Nick tatt ungdomsskoleeksamen, og han kan bevege seg utendørs uten å bli kalt Mr. Bean. Nicks skjebne; han ble feilmedisinert fra han var 14 måneder gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var fanget inne i min egen kropp i 30 år. Det var som om jeg levde i en slørete tåketilværelse. Jeg ville fortelle alle at jeg innvendig i mitt hode var den samme som dem, men jeg klarte ikke å si det.

Nå føler jeg meg gjenfødt med et stort behov for å ta igjen de tapte årene, forteller Nick Pierce fra Chester til avisa The Express.

Nye mål

- Jeg har mye å ta igjen, og jeg er klar over at jeg må starte fra begynnelsen, sier Nick som har fått en utmerket ungdomsskoleeksamen, men som ikke har tenkt å gi seg med det.

Målet er å få en universitetsutdannelse. Det samme som hans tre søsken har.

Nicks 30 år lange mareritt begynte da han var 14 måneder gammel. Da ble han innlagt på sykehus etter flere små tilfeller av epilepsi. Legene ga ham medisinen Epilim 200. Og stilte diagnosen: Sterke anfall av epilepsi. Moren Diane (55) ble av legene fortalt at Nick også hadde en hjerneskade, og at han resten av livet måtte ha tilsyn.

Mr. Bean

Nicks skjebne var et liv på spesialskoler. Han ble sett på som et håpløst tilfelle.

I voksen alder fikk han en pakkejobb i nærmiljøet, på en kyllingfabrikk. Han ble mobbet, banket og kalt Mr. Bean.

Da Nick var innlagt for tester på Walton-klinikken i Liverpool før en eventuelt operasjon, skjedde det som snudde opp ned på 31-åringens liv. En lege tok ham av medisinen.

- Jeg kommer aldri til å glemme det første øyeblikket i venteværelset. Hele familien satt der og skravlet da Nick plutselig fortalte en morsom vits. Vi knakk sammen i latter. Etterpå måpte vi, sier mamma Diane til The Express.