Normal trafikk tross streik

Oslo-trafikken går som normalt i morgentimene i dag på tross av at t-banen, trikkene og bussene er rammet av politisk streik. Streiken varer til klokka 10 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ikke ut til å bli store problemer i trafikken i dag, sier Elisabeth Støtterud ved Vegtrafikksentralen i Oslo til Dagbladet.no.

Norsk Kommuneforbund (NKF) og Yrkestrafikkforbundet (YTF) i Oslo Sporveier og AS Sporveisbussene streiker mot del- og helprivatisering av Sporveisbussene.

- Den konkrete foranledningen for streiken er at vi er kjent med planer om å selge minst 50 prosent av aksjene, sannsynligvis til en multinasjonal operatør i kollektivmarkedet, heter det i en felles pressemelding fra NKF og YTF.

De har tatt ut t-baner, trikker og busser i en streik i morgentimene i dag. Busser som opereres av Schøyen-bussene, Norgesbuss og Nettbuss går imidlertid som normalt. Det gjør også lokaltog, båter og SL-busser.

Normal trafikk

Vegtrafikksentralen har ikke registrert uvanlige trafikkproblemer rundt Oslo i dag.

- Det var lite folk ute tidlig på morgenen, og det ser ut til å greit på veiene foreløpig. Vi vet ikke hva det skyldes, men det er mulig at årsaken til at trafikken flyter normalt på tross av streiken er at mange er på ferie eller har tatt fri i dag, sier Elisabeth Støtterud.

AS Oslo Sporveier mener streiken er ulovlig, og vil bringe den inn for Arbeidsretten. Retten kan ikke behandle saken før over sommeren. Sporveien mener at streiken ble varslet for seint og at den varer for lenge.