Dødsulykken på Nøtterøy:

- Normalt en meget trygg skolevei

Den elleve år gamle jenta var på vei til skolen da hun ble påkjørt av en lastebil. Hun omkom i ulykken.

OMKOM: Det var her, på en gang- og sykkelvei, hvor den elleve år gamle jenta ble påkjørt av en lastebil. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet
OMKOM: Det var her, på en gang- og sykkelvei, hvor den elleve år gamle jenta ble påkjørt av en lastebil. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NØTTERØY (Dagbladet): - Da skolen ble bygd, ble det også bygd en ny gang- og sykkelvei helt fram til skolen. Normalt er det en meget trygg skolevei. Jeg har ingen forestilling om hva som kan ha skjedd i forkant, sier Tor Arne Martinsen, kommuneoverlege i Nøtterøy kommune, til Dagbladet.

Han leder kriseteamet etter at ei elleve år gammel jente omkom da hun ble påkjørt av en lastebil.

Var på vei til skolen

Jenta var på vei til Brattås skole, og syklet på gang- og sykkelstien ved siden av fylkesveien på stedet.

Føreren av lastebilen hadde kjørt inn på sykkelstien, og rygget for å tømme løsmasse på en lagringsplass, da han traff jenta.

I ettermiddag blir det åpen kirke, hvor skolekamerater og sørgende kan møtes.

Mange barn var vitner

Skolen har vært stengt i dag. På sine egne nettsider har den berørte skolen, Brattås skole, lagt ut en melding etter dødsfallet.

«Det blir ingen vanlig skoledag på Brattås i dag. Alle barn som er på skolen blir fulgt opp og ivaretatt av personalet. Foresatte som ønsker å være sammen med barna på skolen er velkommen til dette», heter det blant annet.

Kommuneoverlege Martinsen sier det var flere elever som kom syklende rett etter ulykka.

- Det er en forferdelig trist dag. Et barn er drept. Og mange har vært vitne til det, og vil få der litt tungt. Jeg håper vi kan hjelpe dem på best mulig, sier Martinsen.

KOMMUNEOVERLEGE: Tor Arne Martinsen, kommuneoverlege i Nøtterøy kommune, kaller dette for en forferdelig trist dag. Foto: Arne Hoem / Dagbladet
KOMMUNEOVERLEGE: Tor Arne Martinsen, kommuneoverlege i Nøtterøy kommune, kaller dette for en forferdelig trist dag. Foto: Arne Hoem / Dagbladet Vis mer

Ordfører i Nøtterøy kommune, Roar Jonstang, forteller til Dagbladet at kommunen nedsatte et kriseteam straks etter hendelsen.

- Dette er en tragisk hendelse, og vi tenker først og fremst på foreldrene og de pårørende, sier Jonstang til Dagbladet.

Uklart om føreren skal siktes

Politiet har ikke ennå tatt stilling til om føreren skal siktes.

Hvorfor sjåføren skulle tømme løsmasse akkurat der, kan politiet heller ikke svare på.

- Det må etterforskningen avklare, sier Anne Meyer, operasjonsleder i Vestfold-politiet, til Dagbladet.

Meyer forklarer at de har snakket med føreren, men ikke formelt avhørt ham ennå.

Dagbladet har vært i kontakt med førerens arbeidsgiver, som henviser til politiet for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer