Norman fikk ny leilighet over kjæresten

Til denne staselige gården på Oslos beste vestkant flyttet Victor D. Norman i fjor vår for å komme nærmere sin statssekretær og kjæreste, Christine B. Meyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyttingen fant sted på den tida statsråd Norman - ifølge sine egne uttalelser - hadde et hemmelig forhold til statssekretær Meyer i Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Flyttet

- Vi ble betatt av hverandre, og etter hvert utviklet det seg til et kortvarig, intenst forhold, uttalte Norman nylig til VG.

Dagbladet får opplyst av velinformerte kilder at det var Christine Meyer som gjorde Norman oppmerksom på at en tjenesteleilighet i etasjen over hennes leilighet sto ledig. Norman, som fram til i fjor vår hadde bodd i en regjeringsleilighet et annet sted i byen, benyttet da anledningen til å flytte nærmere sin kjæreste.

Informasjonssjef Øyvind Østang ved Statsministerens kontor bekrefter overfor Dagbladet at Norman ønsket å bytte leilighet.

- I en kort melding datert 6. mai 2002 går det fram at Norman ønsket å bytte leilighet. Denne henvendelsen ble ekspedert videre til riktig instans. Det er det jeg vet om den saken, sier Østang til Dagbladet. Det er Statsbygg som har ansvaret for utleie av leiligheter til statsråder.

En annen kilde sier til Dagbladet at Norman ønsket å skifte bosted av personlige og praktiske årsaker.

Dyr mat og drikke

Christine B. Meyer fikk avskjed i nåde, som det heter, og fratrådte som statssekretær 17. januar i år. Før det rakk paret en lang rekke middager på byens beste restauranter der de spiste og drakk sammen med kolleger og forbindelser for så store beløp at Riksrevisjonen slo alarm. Ved mer enn 10 middager overskred regningene med klar margin statens maksimalsatser for representasjon. Landets fremste gourmetrestauranter Bagatelle, Oro, Feinschmecker, Annen Etage og Statholdergaarden, alle med en eller flere stjerner i den berømte Michelin-guiden, ble brukt av Norman ved flere anledninger.

Avskjedsmiddag

Etter at Norman måtte bekjenne overfor statsminister Kjell Magne Bondevik at han hadde et forhold til sin statssekretær, måtte hun slutte.

Den 16. desember i fjor holdt Norman avskjedsfesten for Meyer. Selskapet ble holdt i Regjeringens representasjonsbolig i Parkveien i Oslo. Middagen med 37 gjester kom på 33000 kroner. Victor D. Norman framholder at det storslåtte selskapet også var avskjedsmiddag for departementsråd Ellen Seip og fungerende informasjonssjef Torny Aarbakke. Bruken av Regjeringens representasjonsbolig til et slikt formål vekker irritasjon i Stortinget. Etter det Dagbladet erfarer, er Utenriksdepartementets ledelse også kraftig irritert over dette.

Tidlig på nyåret i år flyttet Meyer tilbake til Bergen. Men fortsatt bor Norman i den samme leiligheten, og fortsatt er Norman (57) og Meyer (39) kjærester.

Fortsatt står Meyers navn på ringeklokka til leiligheten under.

Christine B. Meyer jobbet sammen med Norman ved Norges Handelshøyskole da hun ble plukket ut av sin sjef til å bli statssekretær.

Utnevnelsen vakte oppsikt, fordi Norman hentet en person fra sitt tidligere arbeidssted til det nest høyeste politiske vervet i departementet. Overfor Dagbladet har Christine B. Meyer sterkt presisert at det ikke eksisterte noe kjærlighetsforhold før de to møttes i Oslo.

NORMAN OG KJÆRESTEN: Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman (t.h.) flyttet til leiligheten over sin statsekretær og kjæreste Christine B. Meyer.
I SAMME GÅRD: Da kjærlighetsforholdet mellom statsråd Victor D. Norman og statssekretær Christine B. Meyer var på det heftigste i fjor vår og sommer, flyttet Norman fra sin leilighet til en ledig bolig i etasjen over Meyers leilighet i denne leiegården i Oslo. <!--FOTO--> <!--/FOTO-->