Norman vil betale tilbake

Statsråd Victor D. Norman (H) vil betale tilbake overskridelsene han har gjort av statens satser for representasjon og beklager saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norman beklager at han i noen tilfeller har gått langt ut over statens satser, når han som statsråd har invitert departementsansatte på middag.

Han vil nå betale tilbake over 13.000 kroner av egen lomme, som ifølge ham selv skal være beløpet han har overskredet statens satser med.

Det opplyste Norman på en pressekonferanse i ettermiddag. Pressekonferansen kom etter to dagers hardt press fra opposisjon og media, etter at VG omtalte statsrådens voldsomme utgifter til representasjon.

- Det har vært stilt store spørsmål om representasjonsutgifter i mitt departement. Jeg mener framstillingen på noen punkter er misvisende. Men jeg synes det er riktig at det rettes søkelys mot denne typen utgifter, og på noen punkter har jeg kommet i skade for å gå ut over statens satser ved representasjon, sa arbeids- og administrasjonsministeren.

Fra Norman ble statsråd i 2001 skal han ha brukt 560000 kroner på diverse servering og stjernerestauranter. I tillegg kommer 117400 kroner på dyrt utstyr til kontoret og sin leilighet. Det inkluderer blant annet dyre møbler og et råflott Bang & Olufsen-anlegg.

Norman sa at han forstår den sterke reaksjonen fra folk flest, og beklager det som har skjedd.

- Det er en selvfølge at jeg skal betale forskjellen, sa Norman.

Norman ble innkalt til statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) tidligere i dag. Der beklaget han overfor statsministeren at han i enkelte tilfeller hadde brutt regelverket for representasjon.

Etter det Dagbladet kjenner til så regjeringssjef Kjell Magne Bondevik ytterst alvorlig på avsløringene rundt Victor Normans (H) misbruk av offentlige midler.

Dagbladet.no kommer med mer.

(Dagbladet.no/NTB)

Relaterte saker: