Normans dyre vaner: Ingen husmannskost for ministeren

Restaurant Schrøder byr på flesk og duppe til 79 kroner, og Maybrith serverer med et smil. Hit kom aldri Victor Norman. Han var så vidt innom Regjeringsrestauranten, men spiste godt på luksusrestaurantene Oro, Bagatelle og Annen Etage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi ser ingenting til Victor D. Norman på hans «lysløype» mellom luksusrestaurantene i Oslo sentrum. Eyvind Hellstrøm, innehaver av Bagatelle, med to stjerner i Michelin-guiden, mener en politiker som spiser godt, er en god politiker. Der har Norman forsynt sin politiske ledelse. I går bød de på spesial trøffelmeny til 1800 kroner.

- Normalt har vi priser på alle nivå, sier Hellstrøm.

- Vi burde ha flere politikere med samme innstilling som Norman. Skal man vise seg fra sin beste side, må det være god mat, sier Hellstrøm.

Verken de eksklusive restaurantene Oro eller Annen Etage fikk besøk av Norman i går kveld. Begge kan lage menyer som dekker statens regulativer på 880 kroner, men det holdt ikke alltid for Norman.

Ikke sett her

- Ha'kke sett Noman her, nei, det er vel for billig for ham. En stamgjest vandrer ut fra brune, velsmakende Restaurant Schrøder på St. Hanshaugen i Oslo. U-en i skiltet over døra har falt av, men stamgjestene finner fram.

Vi bestiller stekt flesk, kålrabistappe og duppe av Maybrith Grønvold til 79 kroner.

- Her blir du tatt imot om du er på topp eller på bånn, sier Maybrith.

- Her kunne Norman slått et slag for husmannskosten, sier stamgjesten Anne-Marie.

- Han skal vel heller ha litt frynsegoder ved siden av sekretæren, da, svarer venninne Anne og tar for seg av lutefisken. Med akevitt.

Og ikke der

Vi ser ikke snurten av ham i Regjeringsrestauranten, heller.

- Har du sett Victor Norman her?

- Ja, noen ganger.

- Ofte?

- Nei, sier kjøkkensjef Johnny Trasti, som synes tilbudet hans ikke står tilbake for de eksklusive restaurantene ministeren og hans følge har frekventert på statens regning.

- Men ingen Chablis til 1164 kroner?

- Det hadde han ikke fått hos oss, det er sikkert.

Villsau fra Austevoll, hjortekjøtt fra Svanøy og plommer fra Hardanger. Normann kunne fått en 5-retter til 495 kroner, godt innenfor statens satser hvis han var på representasjon. Om det bare var politisk ledelse og medarbeidere i embetsverket til stede, er satsene mer moderate: 220 kroner. Da kunne han tatt for seg av «dagens» til 52 kroner i regjeringskantina. Og i tillegg hatt råd til litervis med Munkholmer og solo. Og en is eller to, til dessert.

STATENS REGULATIV: Du får treretters med to- tre glass vin på Annen Etage for statens satser på 880 kroner hvis gjestene i hovedsak er utlendinger, eller om statsråden har utpekt en annen til vert på sine vegne. Ellers er satsen 220 kroner.
GREIT MED KOS: Terje Ness på restaurant Oro har en stjerne i Michelin-guiden og synes det er greit at statsråden koser seg, så lenge det er innenfor statens satser. Her spiste Norman med sin politiske ledelse i fjor. Da var kjæresten Christine B. Meyer hans statssekretær. <!--/BTEK4-->
FOR LAVE SATSER: Eyvind Hellstrøm, innehaver av Bagatelle med to stjerner i Michelin-guiden, mener en politiker som spiser godt, er en god politiker. <!--/BTEK3--><!--BTEK4-->