Normans slankekur sprekker

Statsråd Victor D. Normans statlige slankekur er i trøbbel. Jusprofessor Henning Jakhelln slår beina under statsrådens avviklingsplaner for Statskonsult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Victor Norman har lenge arbeidet med å «partere» dagens Statskonsult. I statsbudsjettet for neste år foreslår han å omdanne det statlige direktoratet - med 140 ansatte - til et statlig eid aksjeselskap fra 1. januar 2004. I forbindelse med omdanningen er det meningen at Statskonsult skal slankes med om lag 70 stillinger.

Men nå slår jusprofessor Henning Jakhelln ved Universitetet i Oslo fast at de 140 ansatte i Statskonsult må ha rett til å velge om de vil foretrekke å beholde staten som arbeidsgiver - eller om de vil følge med til et nytt aksjeselskap.

Kilevink

Den respekterte jusprofessoren skriver i en betenkning at omdanningen av Statskonsult innebærer så «inngripende negative endringer for arbeidstakerne» at de ansatte må ha valgrett med hensyn til framtidig arbeidsgiver, mener Jakhelln, som for øvrig er lite imponert over Victor Normans håndtering av Statskonsult-saken.

- Dersom en privat bedrift hadde gått fram på en slik måte, ville man sagt at eieren brukte brutale og kyniske metoder for å kvitte seg med ansatte. Men her snakker vi om staten, og her vingeklipper man en organisasjon og kaster den ut i et ulvemarked, sier Jakhelln.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer