Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NorNed-strømkabelen er ute av drift

Men forsyningssikkerheten i Norge er likevel god, forsikrer Statnett.

STANS I DAG: Her Statnetts NorNed-anlegg på Raustad før den offisielle åpningen av den nye sjøkabelen mellom Norge og Nederland. NorNed er verdens lengste kraftkabel under vann. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
STANS I DAG: Her Statnetts NorNed-anlegg på Raustad før den offisielle åpningen av den nye sjøkabelen mellom Norge og Nederland. NorNed er verdens lengste kraftkabel under vann. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag klokka 17.45 oppsto en feil på kabelen som går fra Feda i Kvinesdal til havna Eemshaven i Groningen. Kabelen er nå ute av drift, og Statnett arbeider med å finne feilen som er oppstått.

Det er ikke avklart når kabelen kommer i drift igjen.

NorNed er verdens lengste undersjøiske strømkabel, 580 kilometer lang. Den har en kapasitet på 700 megawatt og kan utveksle 6 terawattimer årlig. Det er nok til å forsyne halve Amsterdam med strøm, ifølge Wikipedia.

Kabelen har vært i drift siden 2008, men det har vært problemer med den flere ganger. Vinteren 2010 var den ute av drift i nesten tre måneder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media