Norsk 16-åring avslørte dansk skolemassakre-plan

«Jeg går amok mandag klokka 12.» 14-åring fra Helsingør arrestert i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Politiet på Nordsjælland pågrep i ettermiddag en 14 år gammel gutt fra Helsingør, skriver Ekstrabladet.dk.

I et lukket chatterom på nettet skal gutten ha truet med å skyte elever eller ansatte på Rønnebærskolen i Helsingør.

Gjennom hele helgen brukte dansk politi store ressurser på saken, uten at det førte til noen pågripelse. Derfor ble skolen holdt stengt i dag. Foreldre og barn fikk ikke vite den egentlige årsaken til stengningen, fordi politiet ikke ønsket å spre unødig engstelse i lokalmiljøet.

- Amok med våpen
Politiet ble gjort oppmerksomme på 14-åringens trusler via norsk politi. En norsk borger hadde kommet over guttens trusler på et lukket chattenettverk på nettet, og varslet politiet i Norge. Ifølge danske BT er den norske varsleren en 16 år gammel gutt.

Kripos opplyser til Dagbladet.no at det var Sentrum politistasjon i Trondheim som mottok meldingen og varslet danske myndigheter. Det har ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med etterforskningsleder ved politistasjonen i kveld.

Ifølge politiinspektør Flemming Drejer i Nordsjællands Politi mer enn antydet chatten at 14-åringen ville gå amok med skytevåpen i dag, mandag, klokka 12.

- Han skrev skolens navn, dato og tidspunkt, etterfulgt av ordene: Wish me luck (ønsk meg lykke til journ. anm.), sier Drejer til nyhetsbyrået Ritzau.

Med hjelp fra Rigspolitiet og samarbeidspartnere i utlandet fant politiet fram til en konkret adresse hvor 14-åringen ble pågrepet i ettermiddag.

- Tomme trusler
Politiet opplyser at det er lite som tyder på at 14-åringen hadde til hensikt å gjøre seg til massemorder.

Sist uke drepte 17 år gamle Tim Kretschmer 15 mennesker under en skolemassakre i tyske Winnenden.

- Vi ransaket leiligheten, men det er ingen ting som tyder på at det dreier seg om annet enn uoverveide guttestreker. Gutten sitter her på Helsingør Politigård og er meget ulykkelig. Han har simpelthen ikke tenkt gjennom konsekvensene av de tilsynelatende tomme truslene som han har kommet med, sier Flemming Drejer.