Norsk 18-åring fryktes omkommet i Nordsjøen

- Ingen har sett noe etter at vi fant en sko i vannet klokka 14, sier kystvakten. Leteaksjonen trappes ned i kveld.

FABRIKKTRÅLER: Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag. Arkivfoto: HARALD M. VALDERHAUG
FABRIKKTRÅLER: Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag. Arkivfoto: HARALD M. VALDERHAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Håpet om å finne en 18 år gammel fisker fra Ålesund i live svinner, etter at han nå har vært savnet i Nordsjøen i over sju timer. Gutten hadde ikke på seg redningsvest eller noen form for overlevelsesdrakt på seg da han falt over bord, opplyser redningsledelsen på Shetland til Dagbladet.no.

 Etter at letemannskapene fant en sko i vannet som trolig tilhørte savnede, halvannen time etter han forsvant, har ingen sett spor etter nordmannen.

Har søkt i 36 kvadratkilometerTo helikoptre og 18  sivile fartøyer ble satt inn i letingen etter at 18-åringen i 12.30-tida falt over bord fra den norske fabrikktråleren «Arctic Swan» utenfor Shetland. Den massive leteaksjonen blir i kveld trappet ned.

- På grunn av mørket er begge helikoptrene nå sendt hjem. Noen av fiskefartøyene fortsetter søket, men trolig vil ikke leteaksjonen bli gjenopptatt i morgen, vi har lett i et stort område, sier vakthavende offiser David Phillips ved operasjonssentralen til kystvakten på Shetland til Dagbladet.no i 19.15-tida.

Han opplyser at leteradiusen stadig har blitt utvidet gjennom dagen, og før nedtrappingen foregikk leteaksjonen i et 36 kvadratkilometer stort område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer