Norsk 18-åring har anmeldt tre menn for voldtekt i Kroatia

Skal ha skjedd på herretoalettet på en nattklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk kvinne (18) har anmeldt tre australiere for voldtekt på en nattklubb i Kroatia forrige uke.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk kvinne skal ha blitt utsatt for voldtekt i Kroatia. Ambassaden i Zagreb har vært i kontakt med kvinnen vedrørende konsulær bistand, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i Utenriksdepartementet.

Anmeldte voldtekt De tre mennene er alle i starten av 20-åra og er nå siktet for voldtekt, ifølge den kroatiske avisa Dalmacija News.

18-åringen har forklart at voldtekten skal ha skjedd på herretoalettet på en nattklubb, rundt klokka halv to på natta. Ifølge kroatisk politi klarte 18-åringen å komme seg unna de tre og ut av klubben. Så ble politiet varslet.

Da de kom til klubben, hadde de tre australierne imidlertid dratt. De ble seinere lokalisert og arrestert.

Inndratt passene Australierne ble begjært varetektsfengslet, men politiet fikk ikke medhold i fengslingen. De tre fikk i stedet passene sine beslaglagt, så de ikke kan forlate landet. Ifølge Dalmacija News opplyser personer nær etterforskningen at de tre erkjenner å ha hatt sex med 18-åringen, men nekter straffskyld for voldtekt.

18-åringen fikk ifølge kroatiske medier også oppfølging på sykehus.

- Av hensyn til vedkommende ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier Enstad til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer