Norsk 18-åring pågrepet og terrorsiktet av PST

Ble pågrepet på vei ombord i et fly i Göteborg.

SKULLE OM BORD: Etter det Dagbladet kjenner til, ble mannen pågrepet i det han skulle om bord et SAS-fly fra Landvetter flyplass i Göteborg. Flyet skulle til København. Arkivfoto: NTB Scanpix
SKULLE OM BORD: Etter det Dagbladet kjenner til, ble mannen pågrepet i det han skulle om bord et SAS-fly fra Landvetter flyplass i Göteborg. Flyet skulle til København. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk statsborger ble i går pågrepet av svensk sikkerhetstjeneste, mistenkt for å prøve å tilslutte seg en terrororganisasjon i Syria. 18-åringen ble pågrepet og siktet etter en henvendelse fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

- PST har med bistand fra svensk politi pågrepet en norsk 18 år gammel mann i Göteborg. Mannen er siktet for overtredelse av Straffelovens §147 d, for å ha forsøkt å tilslutte seg terrororganisasjonen ISIL, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

- Er utlevert 18-åringen ble tidligere i dag utlevert fra Sverige til Norge.

- Mannen vil bli fremstilt for vartektsfengsling i Oslo tingrett i morgen, opplyser Bernsen.

Brudd på paragrafen kan straffes med seks års fengsel hvis man danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon.

PST skal også ha slått til mot flere ulike adresser i Oslo og tatt beslag i pcer, harddisker og dokumenter.

Skulle om bord Paragrafen ble for første gang prøvd i forbindelse med den historiske Syria-saken, hvor tre nordmenn ble dømt til fengsel for i inntil fire år og ni måneder for tilknytning til ekstremistgruppa IS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer