BESLAG: En nordmann skal ha forsøkt å smugle tre kilo kokain i en falsk bunn på en svart koffert. Foto: Brasiliansk politi
BESLAG: En nordmann skal ha forsøkt å smugle tre kilo kokain i en falsk bunn på en svart koffert. Foto: Brasiliansk politiVis mer

Norsk 23-åring pågrepet med tre kilo kokain i Rio De Janeiro

Ifølge brasiliansk avis er nordmannen fengslet og siktet for internasjonal narkotikahandel, som har en strafferamme på 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 23-åring er pågrepet med tre kilo kokain i Rio De Janeiro, melder VG søndag ettermiddag. De refererer til avisa O Dia.

Ifølge avisa er nordmannen fengslet og siktet for internasjonal narkotikahandel, med en strafferamme på 15 år.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med at en norsk borger er fengslet i Brasil.

- Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, er den generelle kommentaren til pressevakt Guri Solberg.

Utover det vil hun ikke kommentere detaljer rundt pågripelsen eller personen involvert, av hensyn til at personen som er pågrepet ikke skal bli identifisert.

Beslaget og pågripelsen skal ha blitt gjort på flyplassen i Rio De Janeiro. nordmannen skal ha forsøkt å smugle kokainen med seg under en falsk bunn i en koffert.