Norsk 29-åring sjef hos verdens rikeste

BODØ (Nordlandsposten/Dagbladet): Verdens rikeste mann, sultanen av Brunei, bygger et luksushotell bare for sine gjester. Og Thomas Stene fra SAS-hotellet i Bodø skal være en av sjefene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stene fikk jobben som en av fem avdelingsdirektører på hotellet, som får rom store som leiligheter, gulltråder i gulvteppene, gullbelagte kraner på badet - og andre selvfølgeligheter.

1. februar setter Thomas Stene (29) kursen mot Brunei. Inntil da er han leder for kurs- og konferanseavdelingen på Radisson SAS-hotell i Bodø.

Nå skal han til «Jerudong Recident Park» i den styrtrike ministaten Brunei, med bare 300 000 innbyggere.
Sultanen av Brunei har sitt nye, private hotell under bygging. Hotellet skal - i hvert fall foreløpig - bare huse sultanens private gjester...

Lynvisitt til Brunei

For en uke siden kom Stene tilbake etter en lynvisitt i Brunei, 26 timers flytur hver vei og én overnatting - på vanlig hotell. Han var innkalt til konferanse om jobben. I går fikk han bekreftet at han hadde fått den.

På en kort feriereise til Nederland for noen måneder siden traff Thomas Stene noen gamle venner fra studietida. Kompisene fortalte ham at det var ledig jobb hos sultanen av Brunei - på hans nye private hotell.

Tok det ikke så alvorlig

- Det ble vel sagt i spøk, og jeg tok det heller ikke så alvorlig, men fant nå ut at jeg skulle levere en søknad. Overraskelsen var derfor stor da jeg fikk telefon fra Brunei med beskjed om å komme.