FORTVILET: Bestefaren savner sitt barnebarn. Foto: Privat
FORTVILET: Bestefaren savner sitt barnebarn. Foto: PrivatVis mer

Norsk 4-åring i bortførings- drama: - Vi har hatt det knalltøft, sier bestefar

Barnebarnet kom aldri hjem fra sommerferien i Tunisia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden i sommer har han ventet på at barnebarnet skal komme hjem fra ferien hos datterens eksmann. Forrige helg ble datteren pågrepet i Tunisia sammen med to svenske menn.

De to mennene sitter fortsatt fengslet i Tunisia.

- De forteller at de ikke får nok mat og vann. Bare brødsmuler. De har dessuten blitt banket opp. De er selvfølgelig redde.

Det sier faren til den 32 år gamle norske kvinnen som forrige helg ble pågrepet i Tunisia. Hun ble pågrepet sammen med to svenske menn fordi lokalt politi mente de planla å ta en fire år gammel norsk jente med til Norge.

Jenta har blitt holdt igjen i Tunisia siden i sommer. Barnefaren er i dag siktet av norsk politi for barnebortføring, og etterlyst av Interpol. Jentas mor er løslatt av tunisisk politi, men de to svenske mennene risikerer nå ti år i tunisisk fengsel.

Knalltøft Bestefaren til fireåringen forteller til Dagbladet at hele familien nå er bekymret for hva som skal skje med barnebarnet.

- Vi har hatt det knalltøft etter at hun ble bortført. For å si det rett ut, helt jævlig. Dette går ut over hele familien og hele slekta, sier han.

Innleid av bestefar Det var bestefaren selv som tok kontakt med sikkerhetsselskapet ABP World Group for å leie inn livvakter til datteren. Firmaet jobber blant annet med å hente ut bortførte barn.

Bestefaren understreker at de to svenskene ble leid inn som livvakter, ikke for å hente ut jenta.

- Det faller jo på sin egen urimelighet å tro at de skulle gjøre det rett før en rettssak om barnefordeling, sier han.

- Sikkerhet Etter det Dagbladet får opplyst, skal ekssamboeren tidligere være dømt for vold i Norge, men ikke mot sin tidligere samboer. Bestefaren hevder han skal ha opptrådt truende både mot sin tidligere samboer og andre.

- Dette handler om min datters sikkerhet. Jeg ville ikke at hun skulle dra til Tunisia alene, sier han.

En ikke navngitt representant ved den tunisiske ambassaden i Oslo skriver til Dagbladet i en e-post at forholdene i tunisiske fengsler er i tråd med internasjonale standarder, og at saken følges opp av svenske myndigheter. Dagbladet har ikke oppnådd kontakt med barnefaren.

- Rettigheter Den norske kvinnens advokat, Marius Dietrichson, mener også norske myndigheter bør ta saken på alvor.

- Dette handler om en norsk mors rettigheter, men også om et lite barn har vokst opp i Norge og nå er i et fremmed land, sier han.