Norsk advokat forsvarer Radovan Karadzic

Jan Heftye Blehr med i forsvarergruppen.

VETERAN: Jan Heftye Blehr (69) tror man bør være litt robust for å forsvare den bosnisk-serbiske lederen. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
VETERAN: Jan Heftye Blehr (69) tror man bør være litt robust for å forsvare den bosnisk-serbiske lederen. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Den norske advokaten Jan Heftye Blehr er med i forsvarergruppen som skal bistå den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic når rettssaken trolig begynner om kort tid.

- I min alder har jeg vel fått de venner og uvenner jeg skal ha, sier Blehr (69) til NTB på spørsmål om det kan være en belastning å delta i forsvaret av den folkemordtiltalte Karadzic.

- Men man skal kanskje være litt robust, tilføyer han.

Foreløpig har han truffet Karadzic én gang, da i form av et cirka to timer langt møte i fengselet i Haag der Karadzic sitter i varetekt.

Blehr har en omfattende internasjonal virksomhet bak seg og har en stund figurert på listen over forsvarere som Den internasjonale straffedomstolen ICC opererer med.

Ikke helt alene

- Han forsvarer seg selv, men realiteten er at han har et team av advokater bak seg, sier Blehr om Karadzics planlagte forsvar.

Den amerikanske advokaten Peter Robinson leder gruppen av advokater sammen med en opprinnelig serbisk advokat bosatt i Nederland og et par assistenter. I tillegg kommer et par advokater i Beograd, en dansk advokat og et par nederlandske og britiske jurister, i tillegg til ham selv, opplyser Blehr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer