- Norsk advokatfirma har bistått Abdulhak-familien

I det sivile søksmålet mot drapsetterlyste i Martine-saken.

Farouk Abdulhak.
Farouk Abdulhak.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske advokatfirmaet Hjort har ivaretatt interessene til familien til den drapssiktede Farouk Abdulhak i Norge, skriver Aftenposten.

Det er to uker siden advokat Bjørn Stordrange i firmaet Steenstrup Stordrange sendte et prosessvarsel til de som representerer familien Abdulhak juridisk i det sivile søksmålet som forberedes mot Abdulhak i Norge. Svarfristen for å bekrefte mottatt varsel er utgått, men svaret fra Hjort er uteblitt.

- Jeg avviser ikke at vi har mottatt prosessvarselet, men jeg avviser at vi representer Farouk Abdulhak eller hans familie. Utover det har jeg ingen kommentarer rundt Martine-saken og familien Abdulhak, sier Henrik Boehlke, partner i Hjort til Aftenposten.

Det er Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet som har engasjert Bjørn Stordrange til å forberede et sivilt søksmål mot drapssiktede Farouk Abdulhak og hans familie. Stiftelsen ønsker å stille dem økonomisk og rettslig ansvarlig for drapet på Martine Vik Magnussen.

Hun ble drept 14. mars 2008 i London, og Farouk Abdulhak flyktet til Jemen umiddelbart etter drapet med hjelp fra sin styrtrike far Shaher Abdulhak.

Ifølge Aftenposten ble prosessvarselet sendt til Hjort fordi firmaet bisto Shaher Abdulhak da en anonym forretningsmann i fjor anmeldte ham for blant annet å ha medvirket til å skjule sin sønn, som er drapssiktet. Saken ble henlagt fordi dette er en handling som ikke er straffbar i Norge. Om Hjort fortsatt vil bistå Abdulhak, vil ingen i advokatfirmaet svare på.

(NTB)