KRIGSFORBRYTESER:  - Vi har siktet en norsk statsborger av afghansk opprinnelse for drap og krigsforbrytelser, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos.  Ugjerningene skal  skjedd mellom 1992 og 2000.
Foto Knut Falch / SCANPIX
KRIGSFORBRYTESER: - Vi har siktet en norsk statsborger av afghansk opprinnelse for drap og krigsforbrytelser, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos. Ugjerningene skal skjedd mellom 1992 og 2000. Foto Knut Falch / SCANPIXVis mer

Norsk-afghaner fengslet for krigsforbrytelser

En norsk statsborger av afghansk opprinnelse er varetektsfengslet, siktet for drap og krigsforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har pågrepet og fått fengslet en mann. Han er siktet for krigsforbrytelser og drap i Afghanistan, sier politiadvokat Per Zimmer i Kripos til Dagbladet.

Zimmer ønsker ikke å gå ut med detaljer om den alvorlige drapssiktelsen.

- Etterforskningen er i en innledende fase. Derfor ønsker jeg ikke å si mer enn av vi har pågrepet og siktet en norsk-afghaner for drap. Krigsforbrytelsene skal ha skjedd i perioden 1992 og fram til 2000, sier Zimmer.

- Har siktelsen blitt utferdiget etter anmodning fra myndighetene i Afghanistan?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Zimmer.

Afghaneren med norsk statsborgerskap ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud i Kristiansand tingrett i dag.

Mannen skal de siste åra ha vært bosatt på Sørlandet.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld, sier advokat Svein Kjetil Stallemo til Dagbladet.